Bärkroth besviken trots två assist: ”Vi slarvar för mycket”

Nicklas Bärkroth inledde säsongen med två assist.
Men efter 2-2 mot Sundsvall var yttern mest besviken.
– Det är ingen jätteskön känsla nu, säger han.

Annons

Det är vanligtvis Kevin Walker som tar hand om Djurgårdens hörnor, men i den allsvenska premiären hade Nicklas Bärkroth tagit över uppgiften. Och det lär han få fortsätta med. Efter tio minuter hittade hans serve nämnde Walkers panna och Djurgården fick en drömstart. Drygt fem minuter senare hittade Bärkroth Mohamed Buya Turay med ett perfekt inlägg och Sofialäktaren exploderade på nytt.
– Det är skönt att starta med att göra två poäng. Samtidigt vann vi inte matchen och det var ganska deppig stämning i omklädningsrummet nu efteråt, alla hade velat vinna. Vi hade en 2-0-ledning… Så nej, det är ingen jätteskön känsla nu ändå, säger Bärkroth efter matchen.

Efter att Sundsvall fått in sin reducering i slutet av andra halvlek tappade Djurgården initiativet i matchen.
– Jag tycker att vi slarvar för mycket och utnyttjar inte det som vi är bra på. Vi låter Sundsvall ha för mycket boll vilket gör att vi får springa en hel del. Vi får ta med oss det och försöka utveckla det till nästa match, säger Bärkroth.
Även om besvikelsen efter den tappade ledningen är påtaglig är hans två assist någonting att ta med sig.
– Min poängproduktion var en av grejerna som jag inte var nöjd med under höstsäsongen när jag kom. Jag vill vara en spelare som gör mycket poäng, i alla fall mer poäng än vad jag gjorde under hösten.
Han fortsätter med att berätta att formen ännu inte är perfekt, men på väg åt rätt håll.
– Formen är inte hundraprocentig men det tar sig och det blir bättre. Jag tycker att vi som lag känns trygga och spännande och arbetar i en miljö som jag tror många spelare kan utvecklas i. För egen del känns det ganska bra och jag hoppas att det kommer gå snabbt framåt härifrån.

FOTO: Bildbyrån