Badji till Egypten – mer pengar till DIF: ”Inget man förväntade sig”

Aliou Badji är klar för en flytt till Egypten.
Det innebär stora pengar för Djurgården.

– Utan att veta helt så tror jag att det rör sig om miljonbelopp, säger Bosse Andersson till Fotbollskanalen. 

Annons

Den förre Djurgårdsanfallaren Aliou Badji har sålts från Rapid Wien till den egyptiska klubben Al Ahly. Affären som är i hamn kommer även att påverka Djurgården som har en försäljningsklausul på 22-åringen, det bekräftar sportchefen Bosse Andersson till Fotbollskanalen.
– Om det är summorna som jag har hört att det rör sig om så är det här bra för Djurgården. Utan att veta helt så tror jag att det rör sig om miljonbelopp, säger han till sajten.

När övergången skedde skrev Expressen att Djurgården hade en klausul på 25 procent. Den specifika siffran är ingenting som Bosse Andersson bekräftar men säger att han gläds åt att pengar rullar in till Djurgården.
– Det är alltid kul. När vi släppte honom så var det här en viktig del i förhandlingen. Sen är det inga pengar man räknar med, men det är alltid kul när det verklighet av en sådan här grej, säger han till Fotbollskanalen.

Enligt den österrikiska tidningen Kurier vill Rapid Wien gå ur affärerna och slippa gå minus på Badji. Klubben ska velat ha tre miljoner euro, men ska ha fått nöja sig med 2,2 miljoner euro. Exakt vad Djurgården får utav detta beror på vilka faktorer som klausulen är byggd på, likt skatter och agentarvoden.

Foto: Bildbyrån