Avbräck för Djurgården: Buya Turay och Chilufya skadade

Djurgårdsstjärnan Mohamed Buya Turay är skadad – endast fyra dagar inför cuppremiären hemma mot Frej. Anfallaren saknades under onsdagens träning, som dessutom Edward Chilufya var tvungen att lämna.

Annons

Det var i lördagens träningsmatch mot Lilleström som Mohamed Buya Turay drog på sig en lårskada. Istället för att träna med laget under ondagens pass på Tele2 arena var Buya Turay på sjukhus för en magnetröntgen.

– Han har en lårkaka. Eller han fick det i matchen sist (i lördags mot Lilleström). Så det är därför han inte är med, säger Kim Bergstrand till Fotboll Sthlm.

Är det ett orosmoment inför cupmatchen på söndag?

– Det är klart att det är. Om han är på sjukhus på onsdagen så är det ju inte optimalt, så klart.

Har ni förberett er ifall han inte är tillgänglig?

– Ja, vi har ju en trupp med ganska många spelare. Vi är alltid förberedda, vi räknar inte med att alla ska spela alla matcher. Så är det ju.

Även ett annat bakslag inträffade under träningen då Edward Chilufya och Per Kristian Bråtveit kolliderade under en övning. Målvakten stod snabbt upp medan Chilufya fick avbryta träningen för att få foten lindad. När passet var avslutat fick Fredrik Ulvestad stödja Chilufya ner mot omklädningsrummen.

– Jag såg inte vad som hände och jag har inte pratat med någon om det. Jag driver ju träningen, så jag vet faktiskt inte, säger Bergstrand.

Nyförvärvet Buya Turay och Chilufya, som gör sitt andra år i klubben, tycks ha funnit varandra under försäsongen. Duon har under lägret i Maspalomas bjudit på dansnummer såväl som lovande aktioner på fotbollsplanen – men nu är alltså båda spelarna osäkra inför cuppremiären mot Frej på söndag.

Foto: Bildbyrån