Augustinsson om målet: ”Tolle kan ta en assist på den”

Jonathan Augustinsson är nästan aldrig inne i straffområdet på hörnor.
Men mot Mjällby skickade tränaren Thomas Lagerlöf in honom i boxen, en instruktion som gav tre poäng till Djurgården.
– Tolle kan ta en assist på den, säger vänsterbacken till Fotboll Sthlm efter matchen.

Annons

Djurgården lyckades ta sig tillbaka in i matchen mot Mjällby efter att Emir Kujovic kvitterat med huvudet några minuter in i den andra halvleken. I den 63:e minuten tog sig vänsterbacken Jonathan Augustinsson fram på kanten och ordnade fram en hörna till hemmalaget. I sedvanlig ordning började vänsterbacken röra sig hemåt för att försvara mot eventuella kontringar. Men då fick han nya instruktioner av Thomas Lagerlöf.
– Jag är aldrig inne i boxen, antingen slår jag den eller så ska jag vara längst bak. Men av någon anledning ropade han in mig i boxen och sa att jag skulle gå på första ytan. Jag hade ingen tanke med det, jag skulle bara dra med mig en markering kanske. Men bollen kom till mig och det var skönt att den gick in.

Snacka om maximal effekt på en tränarinstruktion.
– Ja, Tolle kan ta en assist på den, det kan han göra, säger ytterbacken och skrattar.

Segern var en välbehövlig revansch efter den tunga förlusten mot Hammarby i helgens derby.
– Vi kände väl att vi var på gång rejält innan derbyförlusten där vi inte alls var bra. Innan dess hade vi en uppåtgående form. Förhoppningsvis kan vi ta energi från det här, göra en bra match mot Örebro och sen blicka framåt mot Champions League.

Jonathan Augustinsson tycker att Djurgården har en bit kvar innan man har nått toppformen.
– Jag känner att vi är helt okej just nu. Det finns mer att ta av, speciellt nu när vi börjar få tillbaka offensiva spelare med Bärkroth och Chilufya på väg in. Förhoppningsvis ska Haris (Radetinac) inte vara borta allt för länge heller. Vårt lag har generellt sett inte varit på topp offensivt, det har med alla spelare att göra på planen. Så det finns absolut några nivåer till.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: ”In och nicka Jonis!” – analys efter Djurgårdens 2-1-seger på Tele2 arena

LÄS MER: Tävla med Fotboll Sthlm – vinn matchtröja med ditt lag

Annons