Augustinsson hyllar Erik Berg: ”Blir en rejäl förstärkning”

Erik Berg kan vara aktuell för spel när Allsvenskan drar igång. Lagkamraten Jonathan Augustinsson hyllar mittbacken och vittnar om att 31-åringen har sett vass ut under träningarna på Kaknäs.
– Om kroppen håller kommer alla få se en riktigt bra Erik Berg den här säsongen, säger han till Fotboll Sthlm.

Annons

Ambitionen är att Allsvenskan kan starta den 14 juni. För Djurgården har den uppskjutna starten gett Erik Berg mer tid på sig att komma tillbaka från sin knäskada. Laget hoppas på att mittbacken kan vara redo för spel när serien drar igång. Enligt Jonathan Augustinsson är Berg i väldigt bra slag.
– Erik har sett jävligt vass ut. Nu hoppas man att knät och allt håller, då blir han en väldigt bra förstärkning för oss. Det är ju en grym fotbollsspelare. Om kroppen håller kommer alla få se en riktigt bra Erik Berg den här säsongen.

Augustinsson fick själv hoppa in som mittback i svenska cupen efter att Marcus Danielson sålts till Kina och laget inte hade några tillgängliga mittbackar som partner till Jacob Une Larsson.
– Jag försökte göra det bästa av situationen, det finns absolut mer att hämta där. Det är ju lite är annorlunda jämfört med att spela vänsterback, men ju mer matcher man får på den position ju bättre blir det.

Kan du tänka dig att spela mittback?
– Om det verkligen behövs. Jag fick fylla ut då och det kan jag göra, men det är vänsterback jag vill spela. Men vi får se vad som händer.

Under fredagens möte med Folkhälsomyndigheten stod det klart att ett beslut kring starten av Allsvenskan kommer att dröja ett tag till. Det återstår att se om det blir någon premiär i mitten av juni eller inte.
– Jag är försiktigt optimistisk i och med att man inte vet, det kan ju ändras. Man får ta det som det kommer och förhoppningsvis ska det gå, men det vet man aldrig, säger Augustinsson.

Det lär bli utan publik, vad känner ni kring det?
– Att det blir utan publik har man ställt in sig på. Det kommer bli jäkligt konstigt, det har man ju aldrig varit med om innan. Till och med på träningsmatcher har det varit publik. Det blir en ny grej för alla och det är självklart tråkigt, men går det inte så går det inte.

Foto: Bildbyrån

Annons