Aliou Badji sugen på flytt: ”Vill spela i en annan europeisk liga”

Aliou Badji har hittat formen efter de hårda orden mot tränaren Özcan Melkemichel.
Nu siktar han på att göra tre mål på de två avslutande matcherna för att nå sitt säsongsmål.
Därefter vill han bli såld till en storliga.

Annons

I början av september vände Özcan Melkemichel upp och ner på hela Djurgårdens taktik och chockade Hammarby i derbyt. Det resulterade i en 3-1-seger och ett bortjagat derbyspöke. I den matchen startade Dzenis Kozica ensam på topp. Aliou Badji började därför på bänken, men hoppade in och satte ett spiken i kistan med ett kliniskt avslut efter en djupledsrusch.

I omgången efter mötte Djurgården BP. Trots att de spelar på ett annat sätt än Bajen körde Melkemichel på med sin taktik, vilket resulterade i en förnedrande 0-1-förlust på hemmaplan. Efter matchen var Badji rasande över att han hade bänkats.
– Jag är så arg. Jag förstår inte varför jag sitter på bänken. Jag är lagets toppmålskytt, så jag kan inte förstå det. Jag är arg, verkligen arg, sa han till Fotbolldirekt.

Sajten skrev även att Bosse Andersson berättat att en “händelse” ska ha skett innan matchen mot BP, men mer ville sportchefen inte berätta. Sedan dess har den 21-årige senegalesen hur som helst tagit sig tillbaka in i startelvan och sett allt hetare ut. Nu senast mot Göteborg gjorde han båda Djurgårdens båda mål i 2-0-segern.
– Jag har en bra känsla. Jag är mer motiverad, har högre ambitioner och mer beslutsamhet, säger Badji när Fotboll Sthlm träffar honom på träningsanläggningen Kaknäs.
Vad var det som hände innan matchen mot BP?
– Jag var arg när jag fick reda på att jag inte skulle spela. De förklarade inte varför, de pratade inte med mig. Jag var så förvirrad och arg, jag var ju lagets bästa målskytt. Men det är ok nu.
Ni har pratat ut om det nu?
– Ja, vi har löst det, jag och Özcan har pratat. Jag är en glad kille som gillar att skratta och umgås med alla. Jag är snäll, men ibland blir jag arg.
Vad sa Özcan?
– Att jag nästa gång skulle komma och prata med honom så kan han förklara varför han tar ut laget som han gör.
Men nu får du ju spela och det går bra. Vad har hänt?
– Jag tränar på bra. Jag vill göra tio mål den här säsongen. När Tino (Kadewere) var här och jag satt på bänken var min målsättning sju mål. Där är jag nu. Nu när jag får spela hoppas jag göra tio mål, det är därför jag pushar på extra hårt nu.
Det är bara två matcher kvar av säsongen, hur tycker du året har varit?
– Ganska bra. De sista två matcherna blir viktiga för mig. Jag vill avsluta säsongen bra och göra mycket mål.

Annons

Nästa säsong då? Är du kvar i Djurgården?
– Det vet jag inte ännu. Jag kanske lämnar, jag vet inte. Vi får se efter säsongen.
Vad är din ambition?
– Jag vill spela i en annan europeisk liga. Det skulle vara bra för mig, en bra erfarenhet. Det skulle också betyda en större chans för mig att komma med i landslaget. I Senegal har vi många stora spelare. Om du inte spelar i en stor liga blir det svårt att komma med. Jag har spelat med U 20, men nu är ambitionen A-landslaget. Om jag lämnar Djurgården är det av den anledningen.
Tror du att du spelar i Djurgården i vår?
– Jag kanske spelar i en annan klubb, jag kanske spelar här, jag vet inte. Jag vill gå till en storklubb i en stor liga. Som jag sa vill jag komma med i landslaget och det är väldigt svårt. Andra spelare spelar i England och i Spanien, då kommer de inte välja någon från Allsvenskan. Jag måste komma till en större liga.
Litar du på att Bosse Andersson kommer låta dig gå?
– Ja, jag tror han kommer låta mig lämna. Jag är ung och gör det bra ifrån mig. Kan kan få ett bra erbjudande för mig som kommer kunna hjälpa klubben.

Annons