Aliou Badji: ”Ibland tänker jag att jag måste flytta”

MASPALOMAS.
Med knappt tre dygn kvar av storligornas transferfönster är Aliou Badji fortsatt kvar i Djurgården.
Men anfallaren vill fortfarande flytta till en större klubb.

Annons

Det var många som förvånades över Aliou Badjis beslut att tacka nej till miljonerna som en Kina-flytt hade inneburit. Istället är 21-åringen kvar i Djurgården och reste med laget på träningsläger. Än finns fortfarande en möjlighet för Badji att lämna Djurgården för en bättre liga, men tiden är knapp. Vid månadsskiftet stänger transferfönstret i de ligor som Badji helst ser sig i. Så frågan är, vad händer nu?
– Jag vet inte… Jag vet inte… Jag vet att det finns intresse för mig, men jag vet inte vad som händer. Det är tre dagar kvar på transferfönstret och jag måste vara här och fokusera på mitt jobb. Om gud vill så lämnar jag. Annars är jag kvar i laget och spelar, säger Badji till Fotboll Sthlm.
Hur mycket tänker du på att du kanske kommer flytta inom bara några dagar?
– Jag vet inte, det är i guds händer.
Men vad vill du?
– Om jag får möjligheten så flyttar jag. Jag inväntar bara nyheterna. Allting kan hända, till och med sista dagen, man vet aldrig.

Annons

Vad skulle vara bäst för dig?
– Att lämna. Jag hade en bra säsong i fjol. Om man stannar vet man inte om jag skulle kunna göra samma sak igen. Om chansen kommer att flytta så måste jag ta den.
Hur kommer det gå om du stannar?
– Om jag stannar gäller det vara att arbeta hårt och fokusera. Det är viktigt för mig att göra vad jag måste göra för att spela bra.
Är det svårt att fokusera när en flytt är så nära?
– Ibland, ja. Ibland tänker jag bara på att jag måste flytta. Men det är upp till gud.
När det är svårt att fokusera, vad tänker du på då?
– Jag tror på gud och jag ber för att det bästa ska ske. Bara gud kan bestämma vad som är bäst för mig.