Ajdarevic om uppbrottet med Djurgården: ”Jag mådde inte bra”

Astrit Ajdarevic tog en paus från fotbollen och lämnade så småningom Djurgården under förra säsongen.
– Jag mådde inte bra, säger han i podcasten Studio Allsvenskan. 

Förra säsongen valde Astrit Ajdarevic att ta en timeout från fotbollen. En paus i den fotbollsmässiga vardagen som också ledde till att mittfältaren bröt sitt kontrakt med Djurgården.

30-åringen har tidigare varit fåordig kring vad som egentligen låg bakom hans beslut, men väljer ändå att prata ut i podcasten “Studio Allsvenskan”.

– Jag förstår att folk vill veta, men jag har inget ansvar eller skyldighet att berätta. Om jag vill berätta så gör jag det, säger han i podden enligt Sportbladet.

Under hösten förekom en rad olika rykten kring Ajdarevic, något som spelaren själv reagerade på.

– Det har varit så sjuka rykten. Ett rykte var att jag slutade för att jag hade alkoholproblem och missbruksproblem. Folk slänger ur sig vad som helst och sen tror de att vi (spelare) ska vara som en öppen bok. Det funkar inte så. Folk skriver vad som helst på Twitter. Jag har inget emot det sköna tugget, men när det går över gränsen och blir ”hoppas du dör” eller ”hoppas du bryter ditt ben” så … vad är det för fel på er sjuka människor?! Alltså, såna här människor, det måste ske något, man kan inte bara låta det gå ostraffat. Det är det här som är störande, att folk kan öppna konton på Twitter, Instagram eller Facebook och skriva vad som helst. Det är fega människor. Ni borde skämmas, säger Ajdarevic.

Sedan beslutet att lämna Djurgården har mittfältaren hållit sig borta från rampljuset och tackat nej till att förfrågningar om intervjuer. Han säger i podden att han inte varit på humör för att prata då det varit en jobbig period i hans liv.
– Jag har inte känt för att snacka om det. Jag är inte främmande för att göra det, men jag var inte redo. Jag mådde inte bra. Jag behövde landa i allting. Jag är sån, jag delar inte med mig av saker, jag ger inte ut information om mitt privatliv utan jag går in i mig själv, sedan fylls jag på tills jag exploderar, säger Ajdarevic.

Lyssna på avsnittet här

Foto: Bildbyrån

Annons