Ajdarevic nöjd med fjolåret: ”Spelmässigt var det väldigt bra”

Det blev bara en poäng för Astrit Ajdarevic under förra säsongen.
Men när mittfältaren ser tillbaka på fjolårssäsongen är han ändå nöjd.

– Jag hade många matcher där jag var väldigt bra rent spelmässigt, säger han till Fotboll Sthlm.

Annons

Inför förra säsongen presenterades Astrit Ajdarevic som ett av klubbens stora nyförvärv. 29-åringen kom då ifrån en utlandssejour i AEK Athen och skulle bli en viktig pusselbit för Djurgårdens offensiv. Det tog dock tid för mittfältaren att hitta formen och när laget gick på uppehåll i juni hade Ajdarevic enbart spelat två hela 90-minutersmatcher.

När säsongen summerades hade det blivit SM-guld för de blåränderna, men enbart en inspelad poäng för profilvärvningen – assist hemma mot Östersund i maj. När Ajdarevic ser tillbaka på guldsäsongen och ett år där han även blev pappa till två tvillingar är han nöjd med sitt egna spel.
– Jag kom in rätt sent och med tanke på hur det såg ut privat och fotbollsmässigt så är det en godkänd säsong. Det enda som jag inte gjorde var poäng, något som folk har fastnat vid. Men jag hade många matcher där jag var väldigt bra. I år är det bara poängen som ska in, annars är jag väldigt nöjd rent spelmässigt, säger 29-åringen när Fotboll Sthlm träffar honom på Djurgårdens träningsanläggning Kaknäs.
Tror du att poängen kommer i år?
– Det vet jag att det gör.

Nu väntar en ny säsong med Djurgården som kliver in i Allsvenskan som regerande mästare. För Ajdarevic är det andra året i rad han kliver in i ett fotbollsår som herren på täppan då han även vann ett ligaguld nere i Grekland.
Är det annorlunda att kliva in som mästare?
– Nej, jag var även mästare för två år sedan. Så det är vanligt för mig, säger han med ett leende efter säsongens första träning.
– Men det som hände 2019 är passé. Nu har vi något annat att se fram emot och en ny allsvensk säsong samt Europaspelet. Det kommer även komma in helt nya spelare i spelartruppen. Vi måste glömma det som har hänt och blicka framåt.

Djurgården som startade upp sin försäsong under onsdagen kommer att åka på träningsläger till Sydafrika i slutet av januari, innan tävlingssäsongen sätter igång i februari med cupspel. Astrit Ajdarevic var med under hela den första fotbollsträningen och känner sig hoppfull inför den nya säsongen.
– Kroppen känns bättre än förut. Nu har jag fått vara skadefri de senaste veckorna och inte alls haft några skavanker. Så nu finns det inga bortförklaringar. Jag hoppas bara att jag ska kunna få vara frisk och träna på till etthundra procent som vanligt, säger han och fortsätter:
– Som mästare måste vi har ett mål i klubben att utöka ledningen till andraplatsen, det är det målet som vi har. Vi är svenska mästare och det är ingen slump. Nu gäller det för oss att göra det bättre än förra året.
Sedan blir det Champions League-spel i år också, det blir väl spännande?
– Det är kval till turneringen, det är stor skillnad på kvalet och den faktiska turneringen. Vi måste först ta oss dit för vi kommer inte få något gratis. Fördelen är att vi har konstgräs på hemmaplan och där måste vi vara starka, det är absolut ingenting att hymla om. Det kommer absolut vara en fördel, men sedan är det fotboll som fotboll. Men vi ska utnyttja underlaget på våra hemmamatcher.

Foto: Bildbyrån