Ajdarevic kräver mer av DIF: ”Vi måste ta oss i kragen”

Djurgården förlorade hemmaderbyt mot AIK med 0-2.
Nu har Blåränderna förlorat två derbyn på kort tid och Astrit Ajdarevic känner för supportrarna.

– Det finns ingen utväg. Det är tungt för alla som är inblandade och känner och tycker för Djurgården, säger Ajdarevic efter matchen.

Annons

Efter en mållös första halvlek släppte Djurgården in två mål på tio minuter mot AIK. Efter matchen är det en besviken Astrit Ajdarevic som möter pressen.
– Tungt. Med tanke på att det kändes som att vi hade kontroll i första halvlek. Vi spelade bra fotboll och sen får de två snabba mål på oss från ingenstans. Luften gick tyvärr ur oss, säger 29-åringen.
Ajdarevic tycker att båda de insläppta målen kom till för enkelt.
– Billigt, jättebilligt. Det ska inte få ske men tyvärr så gjorde det. Som jag sa, det kändes positivt efter första halvlek och det är tungt nu. Det är inte lätt.
– Det känns som att de är rätt så fria framför mål och inne i boxen ska man inte få vara så ensam som han är. Så vi får kolla på det och försöka förbättra det.
Hur tar man sig vidare efter två derbyförluster på kort tid?
– Det är inte lätt. Det är inte roligt. Men det har bara gått nästan en tredjedel av säsongen och det är fortfarande många matcher och många poäng att spela om. Vi måste ta oss själva i kragen och göra det bättre redan på onsdag mot Falkenberg. Det finns ingen utväg, det är tungt för alla som är inblandade och känner och tycker för Djurgården.
Ni öppnade ju serien väldigt starkt och nu har ni fyra raka matcher utan vinst. Vad har saknats?
– Som jag sa, det är fortfarande tidigt. Det är inte så att vi är långt ifrån toppen. Vinner man tre, fyra matcher nu på raken så har man fortfarande häng.

Ajdarevic har ofta skiftat position i Djurgården. Senast mot Helsingborg spelade han som högerytter och i dag utgick han från centralt mittfält men långt ner i planen.
– Det var min roll i dag och jag skulle försöka styra, ställa, ha mycket boll och sätta andra i bra lägen.
– Tränarna ville ha mig där i dag och jag ställde upp så som jag gjorde förra veckan mot Helsingborg. Det har varit några tuffa veckor för mig. Trots att jag har varit sjuk så har jag spelat och jag har försökt göra mitt bästa. Men det är ingen ursäkt utan vi har förlorat två derbyn och det enda man kan göra är att be om ursäkt till de som tycker och känner för Djurgården. Vi går inte in med inställningen att förlora. Men nu har vi gjort det och vi måste lära oss av det och studsa tillbaka starkare.

FOTO: Bildbyrån