Ajdarevic klar för DIF: ”Jag är en jävligt intressant spelare”

I halvtidspausen i matchen mellan Djurgården och Lilleström presenterades Astrit Ajdarevic. På presskonferensen efter matchen berättar 28-åringen om varför det blev Djurgården:
– Helheten kändes rätt. Bosse övertygade mig att komma hit, tillsammans med tränarna. Deras spelfilosofi, en tydlig roll och ambitionerna.

Annons

Det var bara en tidsfråga innan Astrit Ajdarevic skulle presenteras för Djurgården. I halvtidspausen i matchen mellan Djurgården och Lilleström blev 28-åringen äntligen presenterad.
– Det är dags att göra drömmarna till verklighet och försöka vinna SM-guld, sa Ajdarevic till hemmafansens stora jubel.

Mittfältaren med förflutet i Örebro, Helsingborg och Norrköping bröt nyligen sitt kontrakt med AEK Athen. Sedan dess har Ajdarevic ryktats till flera klubbar i Allsvenskan, däribland Norrköping, Göteborg och Djurgården. Valet föll på de senare.
– Det spelar ingen roll just nu, utan nu är jag här och resten klarade inte testet, säger Ajdarevic och fortsätter:
– Jag kommer ha en roll i laget, som alla andra. Jag måste göra mitt och försöka hjälpa alla att bli bättre. Det är en lagsport och jag kan inte göra det själv utan behöver allas hjälp. Som jag sa innan, det är helheten jag siktade på och det kändes rätt från början.
Är det SM-guld som gäller?
– Jag har skrivit på för tre år. Att säga att vi ska komma sjua eller åtta, det är inte känt för att vara mina uttalanden. Men jag ser potential i det här laget, jag ser att alla ingredienser finns så får man alla ingredienser på plats ser jag inget stopp.
Vad hoppas du kunna bidra med?
– Jag fyller 29 år snart och jag vet hur det är för de unga och tro att allt är klart för sig, så det gäller att guida de. Det finns många spännande spelare i Djurgården, som är lite yngre. Sen är det bra att det finns lite rutin i lite äldre. Allt från Erik Johansson, till Danielsson (Marcus), till Ulvestad (Fredrik), så det är en bra mix, en bra milkshake.

Astrit Ajdarevic har, under sin relativt unga karriär, representerat hela tio olika klubbar, varav två vändor i Örebro. Mittfältaren svarar på varför:
– Att jag är en jävligt intressant spelare. Det måste ju betyda någonting, att komma och gå tre-fyra gånger tror jag inte någon har gjort. Så jag tror mitt huvud är rätt så hårt.
Är du öppen för att lämna igen?
– Grejen med mig är att jag är driven, jag vill alltid vinna, jag vill alltid uppnå nya grejer så om jag sitter här och säger att det är slut på utlandsresandet så ljuger jag. Men det som är skönt är att jag är trygg i det här, jag ser en filosofi i Djurgården, jag ser att det kan hända bra grejer, så allt det där är bara en bonus. Får jag det? Fantastiskt. Då är det bra för mig och för Djurgården, då har vi gjort någonting bra här. Får jag inte det? Då får jag jobba hårdare.
Hur ser du på Stockholmsfotbollen?
– Det är ju det här med hajpen också, mycket folk och stort intresse. Nu kommer det lite mer profiler tillbaka, som saknats. Det är kul! Men återigen, det där är utanför planen, för oss är det att göra det på planen. Gör vi det? Då är det som innan, allt annat är bara en bonus. Men det ska jävligt roligt faktiskt.
Hur ser du på konkurrensen i Stockholm?
– Det är så det ska vara, det ska vara hett. Det är fotboll vi spelar och det är passion vi håller på med så det ska brinna till. Det är därför det heter derby.

Ajdarevic kommer till ett Djurgården som styrs av huvudtränarna Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf som båda kom från Sirius. 28-åringen medger att han är imponerad av tränarduon.
– De har gjort det bra i Sirius, de har fått stort erkännande där, med små resurser och nu har de fått lite större resurser att jobba med. Det går inte att misslyckas, eller hur Kim?, säger Ajdarevic och pekar på tränare Bergstrand:
– Nej, då är det ditt fel. Då har vi värvat fel, svarar Bergstrand med ett skratt.
Hur högt tycker du att Djurgården kan sikta i år?
– Om vi får Europaspel så är vi grymt nöjda, det är det vi strävar efter. Sen allt efter det är bara en bonus men lag har gjort det förut, kommit som underdogs. Vi har ingen press på oss, på det sättet att vi ska vinna SM-guld, utan vi får se. Vi tar match efter match. Så klart, när det är tio matcher kvar och vi fortfarande har häng på det, då kan man inte sluta ljuga för sig själv. Utan då måste man inse att: ”Okej, vi är en guldkandidat”.