Silly season-bloggen – Danielson, Hien, Strannegård, Selmani, Berisha…

På den här bloggen ger vi er uppdateringar kring AIK:s, Djurgårdens och Hammarbys silly season.

Vi refererar vad andra skriver, bedömer trovärdigheten och publicerar egna nyheter.

Annons
Gameinsight desktop image

19/20 juli.

Den galna silly season-sommaren rullar vidare. Ett svep med det senaste här:

AIK

Tom Strannegård har lånats ut till IK Start där AIK-bekante Magni Fannberg numera är sportchef. Lånet gäller året ut, men det finns också en köpoption som den norska klubben kan utnyttja. I samma veva har AIK förlängt avtalet med 20-åringen till 2024.

Djurgården

Marcus Danielsons återkomst har nog få missat. Kontraktet gäller till och med 2025 och mittbacken är spelklar i Allsvenskan.

Isak Hien är det samtidigt många rubriker om. Slavia Prag och AEK Athen har nämnts som spekulanter. Enligt FotbollDirekt har Djurgården satt en prislapp på 15-20 miljoner för mittbacken.

– Vi vill ju vara en säljande klubb och är beredda att diskutera om en klubb på allvar visar att man vill lösa det här, säger sportchefen Bosse Andersson utan att vilja prata om vilka summor som krävs för att Djurgården ska tacka ja till ett bud.

Hammarby

Anfallsjakten pågår för fullt sedan Astrit Selmani lämnat för israeliska Hapoel Beer Sheva.

Enligt Nettavisen är Hammarby muntligt överens med Viking Stavangers stjärna Veton Berisha. Erbjudandet är ”mycket lukrativt”, större än Malmö FF:s, enligt den norska tidningen med flera miljoner i sign on och en hög lön.
 
Nettavisen skriver vidare att Bajen är redo att bjuda upp emot 20 miljoner i övergångssumma.

Muamer Tankovic, som det varit en del skriverier om i sommar, blir däremot inte en Hammarbyspelare. Enligt Sportbladet är han på väg att skriva på för en cypriotisk klubb. Samma sak gäller för Leo Bengtsson som tidigare ryktades vara på AIK:s radar.

16 juli.

Astrit Selmani är med största sannolikhet snart en Hapoel Beer Sheva-spelare. Det uppger Aftonbladet som skriver att den israeliska klubben har bjudit runt tio miljoner kronor för anfallaren och att det endast återstår detaljer innan affären är klar.

Morgondagens match mot Elfsborg ser därmed ut att bli Selmanis sista i Hammarby.

15 juli.

Leo Bengtsson tillhörde Hammarby från 12-årsåldern och hann några år senare med tre säsonger i a-laget utan att få sitt stora genombrott. Istället gick flytten i januari 2020 till Häcken där yttern har utvecklats till en allsvensk kvalitetsspelare även om årets säsong varit mager poängmässigt.

Enligt Sportbladet ser det nu att bli en flytt från Göteborgsklubben. Tidningen uppger att Häcken och Bengtsson inte är överens om ett nytt kontrakt, och att flera spekulanter visar intresse, däribland GF Århus, Aris Limassol, Vålerenga och AIK.

Sportbladet skriver att vissa klubbar vill värva 24-åringen under sommaren medan andra siktar in sig på den 1 januari 2023 då Bengtssons kontrakt har löpt ut.