Tobbe Hysén kapar AIK-truppen: ”Spelarna är bedrövliga”

Lördagens 2-1-förlust borta mot Degerfors var AIK:s femte raka utan seger i Allsvenskan och nu riktas kritik mot spelargruppen snarare än den tidigare så ifrågasatte huvudtränaren Andreas Brännström.
– De är rentav bedrövliga, säger den tidigare allsvenske skyttekungen Tobias Hysén i podcasten Ljugarbänken, som görs i samarbete med Betsson.

Den här artikeln är en annons

AIK:s allsvenska kräftgång fortsätter och lördagens bortaförlust mot Degerfors var lagets femte raka match utan seger i seriespelet. En resultatrad som rört upp mycket känslor och diskussioner i svartgula led, men inte bara där. I podcasten Ljugarbänken, som görs i samarbete med Betsson, konstaterar de tidigare allsvenska anfallsstjärnorna Tobias Hysén och Lasse Nilsson att det nu rör sig om en ”superkris” för Gnaget, men att den felande länken skulle vara tränare Andreas Brännström är dock inte lika självklart i deras värld.

– Det är så lätt att sitta och gapa på Brännström nu. Det har vi gjort även i den här podden. Hur mycket klarar han av? Jag tycker att när man tittar på matcherna så är det för många spelare i AIK som är rentav bedrövliga både i sitt beslutsfattande och i ren teknisk prestation. Det går att sätta ut ett spelsystem och en formation, men om inte en AIK-spelare klarar av att passa till en annan AIK-spelare så är det där problemet är från början, säger Tobias Hysén i det senaste avsnittet av podden.

– Du kan ju välja att tycka att det är tränarens fel, men i slutändan måste spelarna ta sig i kragen och rannsaka sig själva. Det är jag visserligen rätt säker på att de gör, men det blir lätt att man går mot tränarna och tycker att de inte får ut det de ska. Det är givetvis en kombination av allt det där, men i just den här matchen tycker jag det ligger mer på spelarna än på tränaren. Det är för många i AIK som underpresterar, fortsätter han.

Hans kollega Lasse Nilsson pekar på den absoluta inledningen av matchen i lördags för att visa på hur dysfunktionellt AIK är som lag i dagsläget.

– Det är en helt sjuk start på matchen också. Man hinner tänka att ”Det här är ett lag som åker rätt ur”. Hailiti börjar med att slå någon knäpassning, eller om det ens är knä. Det är en höftpassning. Han ska slå en bredsida på 15 meter, men lyckas träffa Milosevic i typ bröstet. Han försöker få upp benet, knäar den vidare och kommer med någon tvåfotstackling som egentligen är rött kort som Vukojevic lyckas hoppas undan. I nästa situation springer han rakt in i Örqvist och blir dessutom skadad och så är det friläge precis innan eller precis efter för Degerfors, säger han och landar i att det måste vara ren och skär rädsla som präglar lagets insatser för tillfället.

– Jag kan inte förstå hur man går in i matcherna med den… Det känns inte påkopplat. Det känns som att de är livrädda.