Kan AIK ta fjärde raka segern i Allsvenskan? – odds på Gnaget

AIK är på jakt efter fjärde raka segern i Allsvenskan.
Rivalerna IFK Göteborg kommer till Solna för att försöka förstöra festen.
Kan Gnaget ta tre poäng?

Annons

Efter ett landslagsuppehåll är AIK tillbaka på Friends arena för att möta rivalerna IFK Göteborg i Allsvenskan. Gnaget gick in i uppehållet med en 2-1-seger mot Östersunds FK i ryggen. Karol Mets har lämnat laget och Per Karlsson har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

AIK har med en match mindre spelad sex poäng ner till Helsingborgs IF som ligger på kvalplats till Superettan. Solnalaget har tagit sig ur bottenstriden och blickar nu uppåt. Hammarby och Djurgården ligger bara sex poäng bort med sju matcher kvar att spela.

Utropstecknet: Per Karlsson. Mittbacken gjorde ett sällsynt mål när laget slog ÖFK på bortaplan innan uppehållet och skrev i veckan på ett nytt kontrakt med klubben som han förknippas så starkt med. Blåvitt-anfallarna behöver bjuda på något extra för att ta sig förbi en ”Pertan” i bra slag.

Frågetecknet: Spricker bubblan? AIK har bara en förlust på de senaste åtta matcherna i alla tävlingar och Bartosz Grzelak har verkligen fått ordning på laget. Lagets svaga säsongsinledning känns mer och mer avlägsen. Men någon gång måste väl formen dippa, frågan är bara när.

IFK Göteborg kommer från en seger mot Varbergs BoIS där August Erlingmark gjorde matchens enda mål. Blåvitt ligger bara tre poäng ovanför kvalstrecket och med sju matcher kvar finns det gott om motivation i laget som siktar på att ta sig ur bottenstriden. Förra gången lagen möttes gjorde IFK Göteborg ett sent avgörande mål och tog alla tre poängen.

Till matchen har Unibet tagit fram specialodds som baserar sig på aktuell statistik. Det har blivit under 2.5 mål i fyra av AIK:s fem senaste fem matcher mot IFK Göteborg. Länk till oddsen och fler spel hittar du i rubriken nedan:

AIK – IFK Göteborg

Foto: Bildbyrån