Efter Bartosz-kritiken – “Det är klart att AIK kan vinna guld”

AIK föll tungt borta mot Kalmar FF den gångna helgen, men hänger trots det kvar i den allsvenska guldstriden. Supporterröster har höjts mot att sparka tränaren Bartosz Grzelak, men det tycker den tidigare allsvenske skyttekungen Tobias Hysén vore att agera överilat.

– Det är klart att AIK kan vinna SM-guld, säger Hysén i podcasten Ljugarbänken, som görs i samarbete med Betsson.

Den här artikeln är en annons

Efter att ha misslyckats med att få med sig en seger från hemmamötet med nordmakedonska Shkendija i kvalet till Uefa Conference League så gick AIK på ännu en tung smäll i helgen då Kalmar FF vann lagens allsvenska möte på Guldfågeln Arena med 1-0. Resultat som fått det att börja knorras i AIK-led om tränaren Bartosz Grzelaks framtid. Kritik som den tidigare landslagsanfallaren Tobias Hysén förstår varför den kommer.

  Efter den här matchen börjar det nog bli ett lite halvjobbigt läge för Bartosz tror jag. Framförallt tror jag att det hänger på att det inte ser så jäkla bra ut. I de matcherna de vinner är det inte heller ett direkt övertygande spel, säger han i podcasten Ljugarbänken, som görs i samarbete med Betsson, innan programledare Mårthen Bergman ifrågasätter genom att konstatera att Gnaget mycket väl kan vara trea i tabellen efter nästa allsvenska omgång.

– Ja, absolut, men vissa saker hör väl ihop. Det knorras väl över att det inte ser så bra ut. Det är det jag menar med att de ändå är med i toppen. Det ser inte alltid så bra ut, men de tar ändå tillräckligt med poäng för att jag skulle tycka att det var konstigt att ifrågasätta Bartosz, svarar Hysén.

Bergman: Har inte det varit AIK:s signum när de är bra? Att det inte ser så jäkla bra ut.

– Jo, absolut, men då har de kunnat luta sig mot ett ramstarkt försvar, göra första målet och stänga alla möjligheter för motståndarna att skapa målchanser och riktigt så är det ju inte nu. Det har ju till och med sett lite svajigt ut i försvarsspelet och om då inte resten heller ser så bra ut, så är det ju ändå lite skillnad. Vinner du en match på att stänga helt så är du ju jäkligt bra på det, men riktigt så har inte AIK varit i år. Sedan har de tagit sina poäng, gjort sina mål och plockat tillräckligt poäng för att verkligen vara med i toppen ändå.

– Det säger jag ingenting om och det var därför jag tyckte det var konstigt att Bartosz var ifrågasatt när de ligger såpass bra till som de gör, men väv ihop det med att de var nära att ryka i Europa och nu har de 1-1 med sig där. Sedan förlorar de mot Kalmar och så läggs det ytterligare en liten bit till att han ifrågasätts för varje liten plump som kommer.

Att Grzelak får vara måltavla för en del kritik i dagsläget menar Blåvitt-ikonen inte är någonting konstigt, men däremot är han inte beredd att rätta in sig i ledet med de som vill se ett tränarskifte på Karlberg innan säsongen är över.

– Jag tycker fortfarande att han ska vara kvar säsongen ut, oavsett. Om de åker ur Europa, men ligger kvar i toppen av Allsvenskan… Alltså, AIK kan ju fortfarande vinna SM-guld. Får de en liten formtopp, exempelvis (John) Guidetti blir bättre och bättre och de sätter försvaret lite mer för varje match så är det klart att AIK kan vinna guld, konstaterar Hysén.