Djurgården på jakt efter tre poäng – odds på DIF mot Blåvitt

Djurgården tappade en ledning till oavgjort när man mötte HIF förra helgen.
Nu väntar ett möte med IFK Göteborg som nyligen tog sig till final i svenska cupen.
Kan Djurgården ta med sig tre poäng från västkusten?

Annons

Den här artikeln är en annons från Unibet.

Djurgården gjorde både 1-0 och 2-0 tidigt när Helsingborg kom på besök förra helgen. Kalle Holmberg fick göra sitt första allsvenska mål i sin nya klubb och Fredrik Ulvestad rullade in sitt fjärde för säsongen från straffpunkten. Men HIF skulle komma tillbaka och efter mål av Max Svensson och Armin Gigovic slutade matchen 2-2. Missräkning för hemmalaget.

Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöfs lag har haft en vecka utan någon match i och med att kvartsfinalerna av cupen kom emellan. De regerande mästarna huserar på en elfteplats i en haltande tabell. Inför HIF-matchen kändes det som att laget var på rätt väg spelmässigt. Men 2-2 mot jumbon var förstås inte bra nog och det är upp till bevis mot IFK Göteborg för laget.

Utropstecknet: Kalle Holmberg. Sex matcher tog det, men till slut hittade Djurgårdens nyförvärv målet för första gången i Allsvenskan för sin nya klubb. Holmberg har sett ut att ha hittat sin plats som släpande anfallare och i tre raka matcher har det sett bra ut. Kan den tidigare skytteligavinnaren hitta rätt även mot ”Blåvitt”?.

Frågetecknet: Astrit Ajdarevic. Mittfältssjärnan startade i premiären mot Sirius men sedan dess har det blivit några få inhopp. Inför matchen mot IFK Göteborg är Ajdarevic inte ens uttagen, han har nämligen fått ledigt av Djurgården i några dagar. Står allting verkligen rätt till med 30-åringen?

IFK Göteborg kommer från en 120 minuter lång kamp mot Elfsborg i kvartsfinalen av svenska cupen. Laget gick till final och ska möta MFF i slutet av månaden. I Allsvenskan ligger Poya Asbaghis mannar på en nionde plats efter att ha tagit åtta poäng på de sex första omgångarna. Man förlorade rättvist mot IFK Norrköping i senaste ligamatchen men har innan dess lyckats rubba både AIK och Sirius.

Till matchen har Unibet tagit fram specialodds utifrån Expertfakta – som baserar sig på aktuell statistik. Djurgården har haft flest hörnor i fem av de sju senaste matcherna mot IFK Göteborg. Odds och länk till spelet hittar du i rubriken nedan:

IFK Göteborg – Djurgården