AIK ifrågasätts – ”Allt kretsar kring John Guidetti”

AIK har tre raka matcher utan seger i Allsvenskan och efter helgens poängtapp mot Sirius undrar nu den tidigare landslagsanfallaren Tobias Hysén hur det kommer sig att allt kring Gnaget tycks handla om John Guidetti.
– Det blir för mycket, säger Hysén i podcasten Ljugarbänken, som görs i samarbete med Betsson.

Den här artikeln är en annons

Under Henok Goitoms ledning har AIK gått ifrån att ha viss vittring på den allsvenska toppstriden till att nu stå med tre raka allsvenska matcher utan seger och sju poäng upp till de serieledande rivalerna Djurgården. En formsvacka som inte tycks helt enkel att finna förklaringar till, men den tidigare allsvenske skyttekungen Tobias Hysén tycker sig se en bristande tro på det egna spelet och en identitet som kommer och går.

– Jag tycker det känns som att AIK inte riktigt tror på det, om jag ska vara helt ärlig. Jag var ganska positiv till Henoks intåg. Jag tycker att när man han hört honom sitta och prata fotboll i studios och så, vilket är en helt annan sak än att vara tränare, så tycker jag att han har haft sunda idéer, men jag tycker det känns som att AIK…, säger han i podcasten Ljugarbänken, som görs i samarbete med Betsson, och fortsätter:

– I den här matchen har de lite oflyt med tanke på att de har en del chanser, men Sirius är inte helt ofarliga heller. Nej, jag vet i fan alltså. Det kändes som att AIK hittade tillbaka till sitt DNA, men nu har de lite tappat det igen av någon anledning. Vad det beror på är lite svårt att säga när man inte ser vad som händer varje dag.

Den tidigare anfallsstjärnan ger även sin tydliga syn på sin före detta lagkompis i det svenska landslaget, John Guidetti, och hans ankomst till Gnaget. Ett intåg där Hysén säger sig uppleva att allt för mycket fokus har landat på nyförvärvet och hans vara eller inte vara på planen.

– Hela den här soppan med John Guidetti som har varit håller ju på fortfarande, tycker jag. Först var det strul med ”När kommer han? Kommer han?”. Han kom, han gick in och började spela, han gjorde det bra i början, blev skadad, var ut, var in, var otränad, var inte otränad. För mig som är utifrån känns det som att allt kring AIK handlar om ”Kan John Guidetti spela? Är han skadad? Vad gör han? John Guidetti flippar. John Guidetti hamnar i situationer. John Guidetti gör si och John Guidetti gör så”, säger han.

– Det är för mycket och det är egentligen inte hans fel. Han hade nog gärna sluppit det, men det blir för mycket John Guidetti. Om han nu har så ont och har de problemen han har så tror inte jag att han heller vill ha den uppmärksamheten kring det, men just nu känns det som att allt kring AIK kretsar kring John Guidetti och det tror inte jag är bra.

30-årige Guidetti har hittills svarat för två allsvenska mål på de åtta matcher han deltagit i sedan ankomsten i somras, fem från start och tre inhopp.