AIK eller Hammarby – var passar Erik Ahlstrand bäst?

Erik Ahlstrand ryktas till såväl Hammarby som AIK.
Enligt Tobias Hysén och Lasse Nilsson passar han bättre i Bajen.
– Om man nu rent generellt ser till hur lagen brukar spela så tror jag att han passar bättre i ett Hammarby än i ett AIK, säger Tobias Hysén i Betssons podcast Ljugarbänken.

Den här artikeln är en annons

Erik Ahlstrand, 22, har tagit allsvenskan med storm och varit den stora kreativa kraften i Halmstad som haft det tungt. Med ett år kvar på kontraktet med HBK – som säkrade allsvenskt spel 2024 så sent som i förra omgången – så har ryktena dragit igång om att större allsvenska klubbar vill lägga beslag på Ahlstrand.

Två av klubbarna det ryktats mest om är Hammarby och AIK. Något Lasse Nilsson inte ger mycket för.
– Jag tror inte att det finns en procents chans än att han spelare i någon av Stockholms-klubbarna. Det känns som en sådan kille som flyttar till någon annan liga, annars blir han kvar, säger Lasse Nilsson i Ljugarbänken.

Tobias Hysén håller inte riktigt med.
– Jag vet inte… utan att se Halmstad 90 minuter varje vecka så var han inte väldigt mycket bättre på våren, när Halmstad var bra? Jag tycker att han precis som resten av Halmstad har blandat och gett lite nu under hösten. Sen är det klart att det för en ung kille är svårt att vara bra i ett lag som inte presterar. Jag tror nog inte att det är helt omöjligt att han går inom allsvenskan som någon sorts ministeg för att sedan ta det stora klivet.
– Om du frågar mig om AIK kontra Hammarby så tror jag nog att han hade mått bättre av att spela i Hammarby. Om man nu rent generellt ser till hur lagen brukar spela så tror jag att han passar bättre i ett Hammarby än i ett AIK.

Prislappen då?
– Åtta-tio miljoner, säger Hysén innan Nilsson fyller i:
– Ja, där nånstans tror jag också, sen kan det säkert bli mer om fler klubbar är med och budar om det.