Yasin vill sänka AIK: ”En speciell relation, om man säger så”

Ahmed Yasin slog aldrig igenom i AIK under Rikard Norling.
I eftermiddag vill yttern gärna sänka sin förra klubb, men han hyser inget agg mot dem eller sin förre tränare.
– Alla tränare har olika personligheter och behandlar sina spelare på olika sätt. Men relationen är inte dålig, säger Yasin till GT.

Annons

I eftermiddag börjar Allsvenskan igen för AIK. De regerande mästarna möter Häcken i en het sexpoängsmatch på Bravida arena. Om Häcken vinner går de förbi AIK. Om AIK vinner kan det innebära serieledning för de svartgula.

På motståndarsidan står bland andra Ahmed Yasin. Den 28-årige yttern har en bakgrund i AIK där det aldrig lyfte. Yasin fick inget större förtroende från Rikard Norling och lånades istället ut till Häcken och en klubb i Qatar under 2017. Yasin beskriver relationen till den förre tränaren som speciell.
– Ja du, den var speciell om man säger så. Alla tränare har olika personligheter och behandlar sina spelare på olika sätt, det är väl det jag kan säga. Men den är i dag inte dålig på något sätt. Vi hälsar och kramas fortfarande när vi träffas och jag önskar honom allt gott. Jag känner inget hat mot någon där egentligen, säger han i en intervju med GT.

Under våren 2018 spelade Yasin dock en del i AIK, och var på så vis en del av laget som till sist vann SM-guldet. Yasin känner sig fortsatt uppskattad av AIK:s supportrar – de flesta i alla fall.
– Det är jäkligt många supportrar som har skrivit och tackat mig och många har kommit fram och hälsat och det känns stort och respektfullt. Det uppskattas. Man var ju ändå delaktig i guldet.
– Men när vi mötte dem senast var det lite kalabalik och burop här och där. De försöker väl psyka en. Så är det ofta när vi möter Djurgården också och om de försöker psyka mig vet man att man har lyckats. Men Djurgårdens fans har inte lärt sig att jag bara växer av det.

Avsparkstid på Bravida arena är 15.00. Här nedan ser du AIK:s matchtrupp.

Foto: Bildbyrån