Yasin Ayari efter hyllningarna: ”Ge mig en chans så tar jag den”

När Bilal Hussein var avstängd fick Yasin Ayari gå in centralt mot Värnamo. 

När AIK behövde en extra spelare på mitten fick ynglingen chansen på nytt.

Resultatet? 3–2 mot Värnamo, 2–0 mot Vorskla Poltava. 

Annons
Gameinsight desktop image

Inför hemmareturen mot Vorskla Poltava valde AIK att sätta in tre centrala mittfältare för att få bukt med ukrainarnas farliga mittfält. En av dem var 18-åriga Yasin Ayari, som fick göra sin första Europamatch. Insatsen hyllades av Bartosz Grzelak på efterföljande presskonferens.
– Jäkligt imponerad av hans två matcher, Värnamo och här ikväll, säger Bartosz Grzelak. Bytet vi gör har ingenting med hans kvaliteter att göra. Yasin har tagit jättestora steg på kort tid. Det visar att vi har en kvalitetsspelare i truppen.

Hur visar sig det sig att han tagit steg?
– Att han aldrig ger sig. Att han jobbar hem, spelar enkelt när man ska spela enkelt, spelar svårt när man ska spela svårt. Mycket som han gör är bra. 

Ayari själv menar att han utvecklat de defensiva bitarna av spelet den senaste tiden. 
– Jag har haft det i mig länge, men jag tror att det kommit mer och mer. Ju mer jag får spela, desto mognare blir jag. Ju mer jag får spela, desto bättre blir det, sa en lugn Yasin Ayari efter matchen. Egentligen är jag en offensiv spelare från början, men jag har utvecklat det defensiva i mig. 

Har det varit svårt?
– Nej, det är det här jag älskar att göra. Jag kommer till träningen varje dag och känner att det är kul att spela, att det är kul att träna. Jag älskar det. 

Matchen mot Vorskla Poltava var unge Ayaris första i europeiska sammanhang.
– Det är Europamatcher man drömmer om att spela. Jag kommer upp i AIK:s a-lag, får spela och allt det där, sen kommer nu Europa. Det är helt mäktigt, man får gåshud bara av att höra det. 

Är du redo att axla ett större ansvar nu när ni måste dubbla Europa och allsvenskan?
– Jag har varit redo länge. Ge mig en chans så tar jag den.