Wesströms besked: Rikard Norling tränar AIK nästa år

Året gav varken cupguld, Europa-gruppspel eller en topp tre-position i Allsvenskan.
Men Rikard Norling kommer att stanna i AIK.
– Rikard är tränare för AIK nästa år. Det var vad vi var överens om inför det här året och det är det vi jobbar för inför 2020. Sedan ska vi utveckla oss själva och utveckla verksamheten, säger sportchefen Björn Wesström till Expressen.

Annons

Rikard Norling ledde AIK till SM-guld i fjol, men har haft ett tuffare 2019. AIK misslyckades under sommarens kval till Champions Leauge och Europa League och slutade fyra i serien. Men att sparka Norling är inget alternativ, säger Björn Wesström till Expressen.
– Alla är fria att tycka vad de vill. Jag försöker göra det jag är tillsatt för att göra. Få ut så mycket av AIK och få AIK att bli bättre på kort och lång sikt. Det är det som är mitt arbete, tills den dagen min chef säger till mig att nu är det klart här. Då kommer det vara det jag jobbar för, säger Wesström.
– Jag har svårt att se att AIK vill ha ledare som viker ner sig. Att så fort man upplever minsta lilla som kan uppfattas som motgångar. Om vi önskar den typen av ledare ska det i sådana fall stå i profilen på nästa tränare eller sportchef som anställs. Att vid motgång, vik ner dig.

Wesström medger dock att säsongen var jobbig, inte minst eftersom både Hammarby och Djurgården kom för i tabellen.
– Vi slog Djurgården två gånger i år. Så att individuellt och inbördes är vi tydligt bättre. Men nu är det inte det serien går ut. Jag är helt medveten om att det viktigaste för en AIK:are är att vinna allsvenskan och sedan vara bäst i stan. Vinner man inte allsvenskan ska man vara bäst i stan. I år gjorde vi inget utav dom så det är klart att det blir en väldigt känslomässigt jobbigt för oss.

Sportchefen berättar också i intervjun att målvakten Adam Bogdan har avslutat sitt provspel och inte är aktuell för ett kontrakt. Däremot avslöjar sportchefen att Henok Goitom är aktuell som spelande tränare till nästa säsong.

Foto: Bildbyrån