Wesström: ”Tror att vi kommer se Daniel i AIK-tröjan igen”

Daniel Sundgren har skrivit på för grekiska Aris.
Men han kommer tillbaka till AIK en dag, spår sportchefen Björn Wesström.
– Jag både vill och tror att vi kommer att se Daniel i AIK-tröjan igen efter utlandsspelet, säger Wesström.

Annons

Daniel Sundgrens transfer till Aris är officiell. Den 18 juli träder övergången i kraft vilket betyder att högerbacken kan spela i AIK:s första CL-kvalrunda. Därefter går flytten till Grekland.
– Daniel har givit AIK hela sitt hjärta. Han är väl värd den sportsliga utmaningen och de betydligt förbättrade ekonomiska förutsättningar som kommande äventyr innebär. Jag både vill och tror att vi kommer att se Daniel i AIK-tröjan igen efter utlandsspelet, säger sportchefen Björn Wesström i en kommentar på AIK:s hemsida.
Daniel Sundgrens säger i en kommentar till supportrarna att ”vi ses på läktaren eller planen”.
– Jag vill först och främst säga att jag har en klump i halsen. Att lämna klubben jag älskar mest av allt svider, säger Sundgren.
– Jag har vuxit upp med doften av Råsundas gräs, omklädningsrum och kiosker. Första åren av mitt liv tillbringades på Västra vägen, ett stenkast från Råsunda. Glömmer aldrig när jag stod på läktaren och såg min far spela och tänkte ”här ska jag spela någon dag”. Nu flera år senare sitter jag ensam på ett hotellrum och skriver detta, men full av kärlek. Kärlek som kan beskrivas med ett SM-guld för min klubb, mer än 100 spelade matcher och Europaspel.

AIK:s klassar övergången i kategori I vilket betyder att nettointäkten för övergången är under 2,5 miljoner kronor.

FOTO: Bildbyrån