Wesström om Labinot Harbuzis potential: ”Fantastiskt överlägsen”

Labinot Harbuzi kunde ha gått till AIK sommaren 2012.
Partnerna enades inte, men Björn Wesström tror att det kunde ha blivit ett lyckat samarbete.
– Jag har alltid uppskattat honom som spelare och person, säger sportchefen.

Annons

I avsnitt #12 av vår podcast Bergman 90 minuter gästar AIK:s sportchef Björn Wesström. I ett segment av podden avhandlas supertalanger som aldrig riktigt blommade ut och då dyker den nyligen avlidne Labinot Harbuzis namn upp.

– Labinot var en spelare som jag såg redan på elitpojklägret. Då var han fantastisk överlägsen och han gick till Feyenoord i anslutning till det. Han fick en bra karriär men i förhållande till hur överlägsen han var då höll han inte avståndet, säger Wesström.

Sommaren 2012 träffade Wesström Harbuzi för att diskutera en övergång. Då hade Harbuzi brutit sitt kontrakt med turkiska Manisaspor och var därför fri att förhandla.

– Vi träffades på Lisa på torget (restaurang på Östermalm) och hade en lunch. Vi fick inte riktigt ihop det, men jag har alltid uppskattat honom som spelare och person.

Annons

I en intervju med Sportbladet hösten 2012 berättade Harbuzi att förhandlingarna strandat på kontraktslängden: AIK ville skriva kort, Harbuzi långt. Istället hamnade den då 26-årige mittfältaren i Syrianska där det aldrig lyfte.

I podden pratar Wesström vidare om stora talanger som aldrig blommade ut. Han nämner Mani Tourang, som kom till AIK från Sirius som 16-årig 2001, som en sådan spelare. I sammanhanget vill Björn Wesström också nyansera “han kom från ingenstans”-bilden av Robin Jansson.

– Det är lätt att säga idag att Robin Jansson nickade in bollen mot Kalmar och spelade i division 4 för några år sedan. Jo, absolut, men han fortfarande jättebra som juniorspelare. Sedan var han inte redo för att ta steget för att få ut sin potential.

Här lyssnar du och läser mer om intervjun med Björn Wesström!

Annons