Wesström om AIK:s budget: ”Måste ta ekonomiskt ansvar”

AIK har plockat ”hem” Ebenezer Ofori.
Men klubbens budget är tajtare nu än tidigare, enligt sportchefen Björn Wesström.
– Det finns utmaningar för alla svenska klubbar som missar Europa och inte säljer spelare för större pengar, säger Wesström till FotbollDirekt.

Annons

I fjol missade AIK en Europaplats, men i år är siktet inställt på topp-tre i Allsvenskan. Klubben kommer också att göra en rejäl satsning på Svenska cupen för att på så vis ge sig chansen till ett Europa League-kval redan till sommaren.

Men för sportchefen Björn Wesström är budgeten för att köpa spelare mer begränsad än tidigare.
– Vi har ett ekonomiskt bortfall och vi måste vidta åtgärder och ta ett ekonomiskt ansvar. Det finns utmaningar för alla svenska klubbar som missar Europa och inte säljer spelare för större pengar, säger Wesström till FotbollDirekt.
– Man behöver förstå att det får konsekvenser. Att missa Europa och inte sälja spelare för större pengar det innebär ett kännbart inkomstbortfall och det måste man förhålla sig till och ta ansvar och det gör AIK Fotboll.

Sporchefen tycker dock att AIK har en tillräckligt vass trupp för att sluta bland de tre bästa i serien. Han vill heller inte beklaga sig över den ekonomiska situationen.
– Det blir lite annorlunda. Vi kan inte riktigt jobba med färdiga lösningar på samma vis och ställer andra krav på vår verksamhet. Men målet är fortfarande att ta oss till Europa och så ska vi försöka utveckla fler spelare som är säljbara till större pengar. Sen är det ett långsiktigt arbete som tar betydligt längre än ett transferfönster att justera, men vi tar ett lite annat grepp om truppen i detta fönster.

Foto: Bildbyrån