Wesström: ”Bästa spelaren som jag har sett i AIK? Kristoffer Olsson”

Björn Wesström blev sportchef i AIK för nästan tio år sedan.
Han har en del att jämföra med, men tycker att Kristoffer Olsson är den bästa spelaren som han har sett i klubben.

Annons

Björn Wesström är gäst #12 i vår intervjupodcast Bergman 90 minuter. AIK:s sportchef är en riktig veteran i klubben, redan 1997 var han ungdomstränare. 2009 blev han sportchef, en post som han till största delen haft sedan dess.
På frågan om vem som är den bästa AIK-spelaren under hans tid i klubben blir svaret årets stora genombrottsman Kristoffer Olsson.
– Jag får säga att det har varit väldigt mycket av det bästa som jag har upplevt under lång tid. Vad gäller potential är Alexander Isak slående. Kristoffer Olssons har inte heller nått sin fulla potential men vi har haft honom a-laget under en längre tid. Men det är väl de två som sticker ut, säger Wesström för att sedan också ta upp Per Karlsson:
– Han har haft en gedigen och lång karriär som försvarsgeneral vilket på många sätt präglar klubbens identitet.
Vem är den bästa spelaren som du har sett i ett motståndarlag?
– Det är svårt att inte säga Henrik Larsson när han var i Helsingborg. En oerhört skicklig spelare. Linus Hallenius tycker jag har varit väldigt bra i år. Jag gillar när spelare maxar sin potential och det har Linus gjort.
Allsvenskans bästa spelare i år är också Kristoffer Olsson enligt Wesström. Han beskriver spelaren som ovärderlig för klubben spel. Däremot är det troligt att Olsson säljs under januarifönstret.
– Man kan nog sätta en prislapp som kan matcha i en annan liga, säger sportchefen.
Tänker du att han kan bli AIK:s näst dyraste försäljning någonsin?

– Det hoppas jag.

Här läser du mer om och lyssnar på hela avsnittet med Björn Wesström!

Annons