Tarik spår pressat Celtic: ”Tror inte att de ser fram emot matchen”

AIK har tagit sig vidare till playoff till Europa League där Celtic väntar.
Tarik Elyounoussi tror på ett pressat motstånd.
– De brukar inte vara överlägsna mot skandinaviska motståndare, säger norrmannen till Fotbollskanalen.

Annons

Det som såg ut som ett säkert avancemang blev till sist dramatiskt. Men trots att Sheriff Tiraspol gjorde 1-1 i slutminutrarna på Friends arena höll AIK undan till en sammanlagt 3-2-seger mot moldaverna. Nu är Gnaget klara för play off till Europa Leagues gruppspel.

Under det inledande bortamötet kommer Tarik Elyounoussi att sitta på läktaren – 31-åringen är avstängd efter att ha tagit en tredje varning. Men norrmannen tror att AIK:s chanser är goda mot de skotska mästarna.
– Det är stor press på Celtic. Så vi ska använda det emot dem, speciellt borta. Ju längre matchen går och vi har 0-0 eller ett bra resultat, desto mer kommer de bli stressade. Det blir spännande. Jag hoppas att det blir fullsatt på båda arenorna, säger han till Fotbollskanalen.

En nyckel för AIK bli att stå emot publiktrycket i den första matchen, spår Elyounoussi.
– Jag tror det är viktigt att vi visar lite ”cojones” när vi åker dit. Så att vi inte blir rädda för stämningen och trycket som de skapar där. Då blir man lätt tagen på sängen, speciellt i början av matcherna. Vi får hoppas att vi kan få med oss ett bra resultat från bortamatchen, då kommer det kunna bli jättekul hemma. Då tror jag det kommer bli mycket publik och bra tryck, säger Elyounoussi.

Matcherna mot Celtic spelas 22 och 29 augusti.

Foto: Bildbyrån