Tarik Elyounoussi ser en framtid i AIK: “Det går fort att bli kär”

Tarik Elyounoussi har inte bråttom att ge sig ut i Europa igen. I Fotboll Sthlm:s podcast Bergman 90 Minuter berättar AIK:s stjärna att det enda som kan locka bort honom är ett riktigt saftigt erbjudande.
– Jag har redan varit ute och upplevt massor, säger Elyounoussi.

Annons

När AIK värvade Tarik Elyounoussi förväntade sig de flesta en offensiv stjärna som skulle ösa in mål och bidra med assist. Han började med att spela på mittfältet, men flyttades snabbt fram i planen och fick en roll som en grovjobbande anfallare. Ett tag ledde det till frustration, både hos fansen och honom själv. Men när säsongen lider mot sitt slut går det att konstatera att Elyounoussi varit en av lagets viktigaste spelare. För honom är det SM-titeln som räknas, och det var därför han valde att komma till Allsvenskan.
– AIK har inte vunnit sedan 2009. Det var för den utmaningen som jag valde att komma hit. Om jag hade velat stanna ute i Europa skulle jag kunnat göra det. Jag hade ett jättebra kontrakt med Qarabag och jag skulle kunna gå tillbaka till Olympiakos. Men jag har gjort mina matcher och tjänat mina pengar, säger han i vår intervjupodd Bergman 90 Minuter.

Annons

Möjligheten att bli historisk med AIK var lockande. När klubben först kontaktade honom var planen dessutom att han skulle vara en offensiv poängspelare. Trots att rollen blev annorlunda är han tillfreds.
– Jag trivs bra här. Jag gillar Stockholm som stad, den påminner lite om Fredrikstad med skärgården. AIK är en storklubb och om vi vinner får vi möjligheten att spela Champions League. Som jag sa till dig, jag behöver inte gå ut igen. Det enda som kan ta mig härifrån är ett 30 miljoners-kontrakt, det måste vara mycket, mycket.

Efter säsongen har han spelat klart halva tiden på sitt kontrakt, men i intervjun berättar han att om båda parter kommer överens kan han stanna i säkert fem år till. Under det här året har AIK börjat väcka känslor i den norske landslagsmannen.
– Det börjar komma lite kärlek. Det går fort att bli kär, som den här första kärleken när man är en ung kille, det blir en liten gnista. Jag gillar klubben, supportrarna, färgerna…

HÄR LYSSNAR DU PÅ PODDEN!

 

Annons