Svag förstamatch av AIK mot KF Shkëndija – illa ute efter 1-1 hemma

AIK fick inte med sig något bra resultat från hemmamatchen mot nordmakedonska KF Shkëndija i Conference League-kvalet.

Trots ett fint nickmål av John Guidetti blev det bara 1-1 på Friends arena.

Annons

En mycket sämre start på en match än vad AIK fick ikväll är svår att föreställa sig. Det hade bara gått ett 20-tal sekunder när Axel Björnström slog en felpass inåt banan som motståndarnas Ferhan Hasani snappade upp och fick öppen gata mot mål. Avslutet satt säkert bredvid Kristoffer Nordfeldt och 0-1 var ett faktum.

Kvitteringen till 1-1 kom ganska kvickt. Sebastian Larsson slog ett väl avvägt inlägg som John Guidetti tajmade perfekt och placerade in en nick i burgaveln. Vid det laget räknade nog många av de dryga 15 000 på läktarna med att AIK skulle ta över matchen rejält, men KF Shkëndija stod emot oväntat väl.

Båda lagen hade en del chanser i den andra halvleken men det var AIK som var närmast segern. Nicolas Stefanelli hade ett jätteläge i den 73:e minuten efter ett inlägg från Erik Ring men Shkëndijas målvakt gjorde en snabb parad.

När slutsignalen gick var AIK-spelarna tydligt frustrerade, men chansen till avancemang till playoff i Europa Conference League finns fortsatt. För att lyckas med det krävs seger i returen som spelas i Skopje den 11 augusti, en match som Fotboll Sthlm kommer följa på plats.