Sundgren inför cupkvarten: ”Bryr mig inte om vilka vi möter”

AIK tog sig med nöd och näppe vidare från gruppspelet i svenska cupen.
En ljuspunkt i ett blekt AIK var Daniel Sundgren som blev utnämnd till matchens lirare.

– Jag fortsätter bara gnugga, det är så jag fungerar, säger Sundgren.

Annons

AIK lyckades avancera från gruppspelet i svenska cupen efter en 1-0-seger mot Örgryte hemma på Friends Arena inför 7875 personer. Matchen avgjordes av inhoppande Henok Goitom med fem minuter kvar av ordinarie speltid. Trots en chansfattig match är Daniel Sundgren ganska nöjd.
– Vi inleder bra, tycker jag, vi skapar ett bra tryck. Vi sätter igång spelet snabbt, vid alla fasta situationer, och vi känner att vi får med oss publiken. Vi skapar ganska bra lägen men vi är inte riktigt, riktigt där, säger han efter matchen.
Matchen bjöd inte på någon strålande underhållning utan blev snarare en taktisk och planerad vinst för AIK. Många har kritiserat tränare Rikard Norling för att spela för defensivt och anfallsspelet har inte imponerat i cupspelet.
– Det är väl så det har sett ut de här matcherna vi har haft innan också. Att vi är lite sisådär i sista tredjedelen, men annars var det en bra första halvlek. Sen känns det som att Örgryte blir trötta och tappar ner laget vid målvaktens knä ungefär och det är svårt att ta sig igenom en sådan mur.
Varför tror du anfallsspelet inte riktigt stämmer än?
– Det är små marginaler bara, nästa match kanske vi sätter tre liksom, så det är bara små marginaler. Så är det.
Hur ser du på din insats? Du blev ju utnämnd till matchens lirare.
– Det kändes bra, det har känts bra i de här matcherna jag har spelat. Jag gnuggar på. Sen är det såklart väldigt kul att folk tycker man har gör en bra match. Jag fortsätter bara gnugga, det är så jag fungerar.
Du var ännu mer offensiv i dag, är det någonting ni har pratat om innan?
– Ja, vi hade en liten ändring där jag skulle hota lite mer centralt i dag, få bra samarbete med Seb (Larsson) som jag tycker vi hade redan förra året. Jag tycker att det fungerade jättebra, det kan bli ännu bättre dock. Så är det med allt.

AIK lyckades till slut ta sig vidare ur gruppspelet med sju poäng – vilket troligtvis inte räcker för att bli seedade i kvartsfinalen.
– Det är match som match, det handlar om slutspel och man ska vinna matcherna. Hemma eller borta spelar ingen roll, säger Sundgren.
Spelar det ingen roll vilka ni möter?
– Nej, jag bryr mig inte. Jag fokuserar lika mycket till varje match.
Under vintern har det ryktats flitigt om en flytt från AIK till Grekland för Daniel Sundgren som var en förgrundsfigur för Solnalaget när de vann Allsvenskan i fjol. Men AIK-stjärnan är fåordig när han får frågan om han blir kvar.
– Alla fönster är väl stängda, eller? Inom Sverige kommer jag inte gå till någon annan klubb.

FOTO: Bildbyrån