Storförsäljning för AIK – Yasin Ayari till Premier League

Till sist kom bekräftelsen. Yasin Ayari lämnar AIK för Premier League.

Därmed gör klubben sin kanske näst största försäljning genom tiderna. 

Annons

Yasin Ayari lämnar AIK för Premier League-laget Brighton & Hove Albion. 48 matcher och sex mål blev det för talangen, som debuterade för AIK mot Elfsborg i december 2020.
– Jag vill självklart tacka min familj och mina vänner som alltid finns där för mig, både på och utanför planen. Sist men inte minst, AIK är klubben i mitt hjärta och detta är inte ett hej då. Jag vet att vi återförenas om några år, säger Yasin Ayari till AIK:s hemsida.

Försäljningen av Yasin Ayari sorteras in i samma storleksklass som Amar Abdirahman Ahmed och Kristoffer Olsson, det vill säga mellan 40 och 40 miljoner kronor. Därmed är det möjligt att försäljningen är AIK:s näst största genom tiderna efter den av Alexander Isak.
– När Yasin fick möjligheten att komma till Premier League så var det självklart också en stor önskan från hans sida att ta den möjligheten, så jag är glad för alla parter att vi kunde finna en bra lösning tillsammans. Vi hoppas självklart få hälsa Yasin varmt välkommen tillbaka till AIK i framtiden, säger Manuel Lindberg, VD och tf sportchef till AIK:s hemsida.