Simon Thern pessimistisk: ”Liten chans till guld”

Efter Norrköpings seger på Grimsta IP känner AIK garanterat ett östgötskt flås i nacken. Men ska man tro Pekingspelarna har de ingen större guldvittring.

– Det finns en chans, men jag ser den som ganska liten, säger Simon Thern.

Annons

Som vanligt den här hösten såg BP inledningsvis knappast ut som något bottenlag. Visst, de lät Norrköping hålla i bollen, men  så fort de vann den ställde de om blixtsnabb med långa bollar på Jack Lahne. När en timme passerat och 0-0 stod sig kändes det inte omöjligt att BP skulle kunna knipa en viktig pinne i botten, och samtidigt hjälpa AIK i toppen. Men det finns en anledning till varför kvällens kombattanter ligger där de ligger i tabellen. Med lite tur fick gästerna in 0-1, och med hjälp av en hel del tur lyckades de hålla nollan matchen igenom.

På presskonferensen efteråt såg Jens Gustafsson belåten ut. Han var besviken över lagets prestation, men mycket nöjd med att ha säkrat en Europaplats. Guld var däremot ingenting som den tidigare AIK-hjälptränaren tänkte särskilt mycket på.

– Jag är så dålig på att räkna så jag vet inte. Spelarna tänker nog mer på det där än jag, men ordet “guld” är sällan någonting jag hör, säger han.

Han får också frågan om hur han såg på resultatet i gårdagens match mellan AIK och Malmö FF, men verkade ärlig med sina räknekunskaper.

– Jag har inte begripit vad som skulle vara bäst för oss, det har varit så olika under hela säsongen. Vi kan bara ta nästa fight och se vad den ger.

Annons

Antingen är det en intern taktik av Norrköping att tona ner snacket om guldstrid, eller så verkar berörda kamrater ärligt talat inte fundera så mycket över det. Även Filip Dagerstål lyfter hellre fram det faktum att laget säkrat en Europaplats, men att de måste spela bättre framöver.

Tror du på er i guldstriden?

– Jag vill väl inte prata så mycket om det… jag vill bara prata om det som vi kan påverka. Men absolut, vi är med där uppe, det är tight och det lever, säger Dagerstål.

Inte ens Simon Thern gör så mycket för att skaka liv i den här guldstriden, som varit avgjord sedan september.

– Summerar man nu har vi gjort en väldigt fin säsong, och det kan bli ännu bättre. Vi har ingenting i egna händer så vi får förlita oss på att Sundsvall och Östersund kan vara lite jobbiga och att mina småländska bröder får göra en sjuhelsikes match i avslutningen, säger Thern.

Följer du matchen imorgon med glädje?

– Möter dom Sundsvall? Östersund? Ja du ser, sån koll har jag. Den tittar vi nog på.

Vad tror du AIK tänker?

– De lär ju känna av oss åtminstone. Men det är tre matcher kvar. På 26 möjliga har de förlorat en, och de behöver förlora en till om de inte tar tre kryss, så att eh… det är ju… de har ju… det känns ju… Vi har ju en chans men…

Vad talar för att ni tar det?

– Det kan ju inte vi svara på, vi förlitar oss ju på vad de andra får göra.

Är de pålitliga?

– Sundsvall gjorde väl en bra match mot dem hemma va? Det finns en chans, men jag ser den som ganska liten.

Annons