Seb och Tarik hyllar Olympias matta: ”Bäst i Allsvenskan”

HELSINGBORG. Efter två raka matcher på konstgräs var AIK tillbaka på gräs när Helsingborg besegrades med 3-1 på bortaplan.
Efteråt hyllade spelarna den fina gräsmattan på Olympia.
– Den är otrolig. Jag menar, det är fotboll, säger Sebastian Larsson efter matchen.

Annons

AIK har rest sig bra efter smällen borta mot IFK Göteborg i slutet av april. Efter tre raka vinster är laget nu uppe i delad serieledning inför det att den nionde omgången fullbordas på torsdagskvällen.
Detta står klart efter att AIK vunnit med 3-1 borta mot Helsingborg på onsdagen. Efteråt handlade diskussionerna om Bilal Husseins insats när han fick chansen från start, Tarik Elyounoussis två mål och underlaget på Olympia.
Sebastian Larsson, som tidigare varit starkt kritisk mot konstgräsets starka ställning i svensk fotboll, var en av flera som hyllade gräsmattan. Landslagsmittfältaren skickade också en känga till konstgräslagen runt om i Sverige.
– Vilken matta. Jag måste hylla mattan. Den är otrolig. Jag menar, det är fotboll. All eloge till dem. Det fanns inte ett grässtrå som låg fel. Och så undrar man varför inte andra arenor kan, jag vet att det här är Skåne men om de kan ha en arena utan att ett enda grässtrå ligger fel måste väl andra kunna ha en halvokej plan, säger Sebastian Larsson efter matchen.
Tarik Elyounoussi menar att hans skadeproblem under förra säsongen delvis berodde på att många av matcherna spelades på konstgräs. Efter två mål mot Helsingborg pratade han varmt om gräsmattan på Olympia.
– Fantastiskt gräs idag. Det är kanske det bästa jag spelat på i Allsvenskan så här långt. Då blir man så här glad av att spela, säger Elyounoussi.

LÄS MER. AIK-spelarna sågar konstgräset: ”Ett problem för svensk fotboll”

FOTO: Bildbyrån