Saku Ylätupa ville bli utlånad från AIK: ”Ställt frågan”

Saku Ylätupa ville bli utlånad från AIK för att få speltid.
Men Rikard Norling ser ett behov av den unge mittfältaren även på kort sikt.
Det berättar förbundskaptenen för Finlands U21-landslag som igår besökte Karlberg.

Annons

När Saku Ylätupa kom till AIK från Ajax i vintas var han fullt inställd på att ta en ordinarie plats i laget, men speltiden har varit liten. När serien är spelad till två tredjedelar har Ylätupa bara startat två matcher.

Igår, onsdag, var Finlands U21-förbundskapten Juha Malinen på Karlberg för att diskutera med Ylätupa och Rikard Norling om situationen. Det skriver det finska fotbollsförbundet på sin hemsida, vilket Fotbollskanalen har återgett.
– Situationen är dålig. Men det är inte på något sätt en kris, säger förbundskaptenen.
Malinen var däremot nöjd med utgången av snacket med Rikard Norling.
– Han sa till mig att han känner att Saku kommer bli en bra spelare för AIK på deras tremannamittfält, troligtvis till vänster. Saku har ställt frågan om han borde gå på lån någonstans, men Norling tyckte inte det eftersom att han har den planen som han har för honom.

En anledning till att Ylätupa inte har tagit en plats i AIK är att han inte är redo försvarsmässigt för Rikard Norlings system. Det beskedet gav AIK-tränaren till Juha Malinen, skriver förbundet. Men på sikt har båda tränarna tro på 20-åringens förmåga.
– Det var det var det viktigaste beskedet som han gav mig och Saku, att han tror på Saku. De har skrivit ett fyraårigt avtal med varandra och det handlar om att göra jobbet tillsammans.

Foto: Bildbyrån