Norling: ”Jag har full förståelse för frustration och irritation”

AIK bollade runt i backlinjen utan ambition att gå framåt.
Nu förklarar Rikard Norling agerandet i slutminuterna på Borås arena.

Annons

AIK hade det tufft mot Superettanlaget Norrby. Matchen på Borås arena slutade 1-1 vilket länge såg ut att innebära att Örgryte skulle gå om i Svenska cupen-gruppen. Men i den 85:e minuten gjorde Jönköping Södra 2-1 på ÖIS vilket betydde att AIK alltjämt var gruppledare.
Det var också anledningen till att AIK bara lät tiden gå under de sista minuterna.
– Det som är viktigt så som det blev är att vi fick med oss ett resultat som gör att vi har det i egna händer (inför sista omgången), och jag måste skicka med en passning till alla som var här och slet sitt hår över Norling och att vi inte gick för det de sista minuterna. Men vi fick reda på ett resultat (J-Södra tog ledningen mot Öis) och vinner vi hemma (mot Örgryte) så är det ingen som kan gå förbi oss oavsett hur det går. Det var därför. Men jag har full förståelse för frustration och irritation över att vi inte gick för det, säger Rikard Norling till AIK Play enligt Fotbollskanalen.

För att gå vidare till kvartsfinal krävs det att man vinner gruppen, vilket AIK alltså gör om de slår Örgryte. Däremot försämrade AIK med krysset mot Norrby sina chanser att få hemmaplan i kvartsfinalen – platser som är reserverade för de fyra bästa gruppettorna.
–  Jag hade gärna drivit mot att vinna i dag (läs under söndagen), för att vid seger (mot Örgryte) säkerställa en av de fyra bästa platserna och hemmaplansfördel i kvartsfinalen. Men nu blev det som det blev, säger Norling.