”Rashidi var långt in i kylskåpet – det är han inte längre”

Från längst in i kylskåpet till en startspelare på bara några veckor. Efter matchen mot Sirius hyllades Heradi Rashidi av Rikard Norling.
– Det är otroligt imponerande. 

Annons

Heradi Rashidi har fått sparsamt med speltid den här säsongen. Under Allsvenskans första omgångar fanns ytterbacken inte ens med på AIK:s bänk då han hamnat långt bak i prioriteringslistan.

I matchen mot Falkenbergs FF fick 25-åringen hoppa in och imponerade. En insats som nu resulterat i två raka startplatser då han mot Sirius även fanns med i Rikard Norlings startelva.
– Honom måste jag få prata om, sade Rikard Norling på presskonferensen när Fotboll Sthlm frågade honom om Rashidi och sken upp.
– Rashidi har fått kämpa så in åt helsike. Han har varit långt in i kylskåpet och det är han inte nu kan jag säga. Det är otroligt imponerande att han fortsatt att hålla sig varm.

En annan spelare som inte fått sparsamt med speltid är Felix MIchel som fick kliva in i elvan då Ebenezer Ofori skadade sig i slutskedet av den sista träningen inför Sirius-matchen.

Med sin längd och även bryska spelstil lät Rikard Norling honom att kliva upp som en anfallare ute på högerkanten. En del av taktiken var att man förbjudit målvakten Budomir Janosevic att slå korta passningar och ville hellre se den längre bollen upp mot just Michel.
– Ja, det hoppade vi skulle komma med där. Vi har Paulos (Abraham) som är borta och Ofori var tänkt lite högre upp i planen den här matchen. Vi har prövat att vara sådär små… (Norling smaskar med munnen), men har inte alls lyckats. Så blir det inte med Feli, speciellt när vi bestämmer att Buda, du spelar inte ut utan drar den längre. Sirius hade nog planerat att det var där de skulle sätta press, men vi la det helt åt sidan.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: “Pertan” firades med sång efter rekordet: ”Svårt att ta in”

LÄS MER: ”Inte många som använt klacken” – spelarbetyg efter AIK-segern

Annons