Rashidi om nya förändringen i AIK: ”Det är mycket roligare”

Heradi Rashidi spelade 20 matcher i Allsvenskan förra året. Inför den kommande säsongen ser han fram emot att bli mer delaktig i offensiven.
– Det är mycket roligare, säger Rashidi till Fotboll Sthlm.

Annons

I fredags fick Rashidi hoppa in i matchen mot Gif Sundsvall under halvtidsvilan. Tidigare i vinter har ytterback även varit med och spelat i AIK:s två tidigare träningsmatcher, mot Karlstad och Västerås.
– Det har känts bra än så länge. Det har varit tuffa träningar med mycket kondition för att få igång kroppen, vi försöker hålla uppe tempot, säger Rashidi.

Inför den kommande säsongen har AIK:s implementerat ett nytt spelsystem, ett sätt att spela fotboll vilket ger ytterbackarna en större möjlighet att röra  sig framåt i banan. Enligt Rashidi kommer det nya sättet att spela passa honom mycket bättre än det 3-5-2 som Rikard Norling spelade med ifjol.
– Förra året var ytterbackarna lite mer bakåtlutade, nu känns det som att vi är mer inblandade i det offensiva. Vi har lite mer frihet och kan gå i djupet och komma in i banan. Vi kan kombinera med anfallarna, det är mycket roligare. Sen måste vi som ytterbackar samtidigt tänka på att ta det defensiva jobbet, säger han.

AIK har än så länge vunnit en match, förlorat en och spelat en oavgjord. Nästa vecka möter man FK Rostov på träningslägret i Marbella.
– Träningsmatcher är alltid träningsmatcher, man försöker få igång grejerna, speciellt när det är något nytt. Att saker och ting inte klaffar just nu är förståeligt men vi har en lång försäsong där vi kan jobba på vissa saker och rätta till dem fram till säsongen börjar, säger Rashidi.

Efter att ha tränat under några kalla veckor på Skytteholm ser ytterbacken fram emot att åka till Spanien.
– Det har faktiskt inte varit så kallt som jag trodde att det skulle vara, förra året var det ännu kallare. Det ska bli skönt att komma till värmen, säger Rashidi.

Foto: Bildbyrån