Per Karlsson avslutar karriären: ”AIK har präglat mitt liv”

Efter över 400 matcher, 19 säsonger och två SM-guld hänger AIK:s Per Karlsson upp skorna på hyllan. 

Säsongen 2022 blir hans sista i AIK. 

Annons


Bortsett en lånesejour i Åtvidabergs FF har Per Karlsson varit AIK troget hela sin spelarkarriär. A-lagsdebut gjorde han 29 maj 2003 mot BK Häcken i svenska cupen, sedan dess har det blivit totalt 437 tävlingsmatcher, två SM-guld och ett cupguld i den svarta tröjan. 

Men nu har spelarkarriären nått vägs ände. Efter säsongen 2022 lägger Per Karlsson av, meddelar AIK. 
– Sedan året jag fyllde tolv har jag spelat fotboll för AIK, det har präglat mitt liv fram tills idag. Jag känner en tacksamhet till er därute för de upplevelser jag fått vara med om och den kärlek jag fått mottaga. Jag känner en stolthet över min långa karriär och det jag lyckats åstadkomma, trots att det i min värld är svårt att vara nöjd och tillfreds, säger Per Karlsson till klubbens hemsida. 

Under året har Karlsson förlorat sin plats i AIK:s startelva och bara noterats för tre starter. Men insatserna för klubben glöms inte i första taget, säger Henrik Jurelius till AIK:s hemsida.
– Per har satt ett ansikte för ordet lojalitet och innebörden av att varje dag vara professionell. Världens bästa Karlsson, tusen tack för allt, säger AIK:s sportchef.