Oscar Linnér vädjar till lugn: ”Vi måste vara gentlemän”

AIK fick sitt 1-0-mål felaktigt bortdömt för offside i matchen mot Malmö – som i sin tur hade två omdiskuterade straffsituationer.
Men Oscar Linnér vädjar till förståelse för domarkåren.
– Vi vinner inget på att stå och spy galla över domslut efter matcher, säger AIK-målvakten till Fotboll Sthlm.

Annons

De regerande svenska mästarna skulle studsa tillbaka efter den sura 0-2-förlusten hemma mot Norrköping i tisdags. Men det ville sig inte fullt ut för AIK som fick nöjda sig med en poäng och 0-0 mot Malmö.
– Det var en match som betydde mycket rent tabellmässigt. Det var en sexpoängsmatch rakt av och det märks lite på matchen. Båda lagen kände att man hade mycket att förlora. En förlust i en sådan här match hade kunnat vara väldigt ödesdigert. Det är inte så att vi är glada över att vi inte förlorade, absolut inte. Förstå mig rätt. Vi hade gärna vunnit och legat tre poäng bakom. Men nu är vi sex poäng bakom och det lever fortfarande i allra högsta grad. Vi har en match kvar mot Malmö och serien är lång. Det är bara att ta en poäng och gå vidare, säger 22-åringen till Fotboll Sthlm.
Hur ser du på ert bortdömda mål och deras straffsituationer?
– Vi måste vara gentlemän i den här typen av situationer. Det är svårt att vara en gentleman på planen ibland. Men i den här typen av situationer måste man vara det och bara säga att domarna gör så gott de kan. Jag är säker på att de kollar igenom matchen i efterhand och ser vad de hade kunnat göra bättre på samma sätt som vi får fokusera på det vi kunde ha gjort bättre. Jag har ingen lust att stå och slänga skit på domarkåren för de gör så gott de kan. Vi vinner inget på att stå och spy galla över domslut efter matcher.
Ser du VAR som ett möjligt alternativ?
– Ja, absolut. Men det är en resursfråga och jag antar att det finns folk som undersöker om det skulle gå att införa. Det är självklart grymt om man skulle kunna ha det. Men det är en resursfråga.

Det bortdömda målet. Foto: Bildbyrån

I de senaste årens möten mellan AIK och Malmö har det varit en hetsig stämning på plan och på läktarna. Oscar Linnér uppskattar rivalmötena.
– Rivalitet mellan storklubbarna i allsvenskan är något väldigt vackert. Det är något som gör svensk fotboll intressant och roligt att följa. Den ska bevaras och vårt sätt att försöka bevara den är att visa känslor på planen och att kriga för klubbmärket vi har på bröstet. Vi ska göra allt vi kan för att vinna matchen och om det betyder att vi ska spela bra fotboll och visa känslor så är vi beredda att göra det.

Foto: Bildbyrån