Obasi om det bortdömda målet: ”Väldigt frustrerande”

Chinedu Obasi trodde att han hade gett AIK ledningen mot Malmö.
Men domaren Stefan Johannesson underkände målet för offside, vilket reprisbilderna visade var felaktigt.
– Vad kan jag säga? Det är väldigt frustrerande, säger Chinedu Obasi till Fotboll Sthlm.

Annons

AIK spelade 0-0 mot Malmö på Friends arena. Chinedu Obasi trodde att han hade gett Gnaget ledningen efter ett kyligt avslut. Men målet vinkades felaktigt av för offside.
– Vad kan jag säga? Det är väldigt frustrerande. Framför allt när man har kämpat så hårt och framför allt för mig eftersom jag har velat gjort mål en lång tid nu. Jag såg killen innan jag började springa. Först stod jag där för att se till att jag var i rätt position. Men när jag frågade domaren så sa han att det var två meter offside, säger Chinedu Obasi till Fotboll Sthlm efter matchen.

Efter matchen ville domaren Stefan Johannesson inte prata om sin insats.
– Självklart vill han inte svara, säger Obasi.
– Jag har ingenting att säga eftersom jag inte vill skapa något onödigt. Vi är alla människor och vi gör misstag. Ibland är misstagen väldigt dyra eftersom det här var en chans för oss att minska gapet mellan oss och Malmö. Men racet är fortfarande igång.

Det bortdömda målet. Foto: Bildbyrån

Utöver Obasis offsidemål fanns det ett flertal andra situationer som friades: bland annat två möjliga straffar för Malmö. Men nigerianen tycker inte att det är samma sak som ett bortdömt mål.
– Det får mig inte att känna mig gladare. Ett mål är ett mål och en straff kan man alltid diskutera. Det var en väldigt tuff och tävlingsinriktad match och vi var inne i matchen hela vägen. Kudos till laget som gav allt. Vad som än hände var det kanske rättvist med ett oavgjort resultat.
I och med det oavgjorda resultatet skiljer det fortfarande sex poäng mellan AIK och Malmö. Men drömmen om guld är fortfarande vid liv, säger Obasi själv.
– Allt kan hända. Lyckligtvis är det inte utslagningsmatcher och att man kan åka ut. Vi måste komma ihåg att kämpa och jag tror fortfarande på det. Hoppet är inte borta än.

Foto: Bildbyrån