Ny klubb kan dröja för Nyholm: ”Har sagt att jag ska vänta”

Jesper Nyholm har tränat med AIK under februari och det har spekulerats om en flytt till Sirius. Mittbacken är ännu inte redo att spela och vill därför inte ta något beslut om en ny klubb.
– Om någon har frågat har jag sagt nej, säger Nyholm till Fotboll Sthlm.

Nästa vecka är det exakt två år sedan Jesper Nyholm bröt benet i en cupmatch mot Örebro SK. Under början av 2020 har mittbacken kunnat vara med och träna lätt med AIK på Skytteholm. Nyholm har ryktats vara aktuell för Sirius men till Fotboll Sthlm säger 26-åringen att en ny klubbadress kommer att dröja.
– Nej, jag har inte tagit några diskussioner alls. Om någon har frågat har jag sagt nej och att jag ska vänta tills jag vet när jag kan spela, säger Nyholm.

Även om försvararen har kunnat träna med sitt gamla lag är det bara i vissa övningar. Nyholm säger att det är en bit kvar innan han är fysiskt redo att komma tillbaka.
– Jag tar det i min egen takt och ska se till att allt stämmer. Jag klarar styrketester och rörlighetstester, det är konditionstester som är kvar. Efter det ska jag dessutom klara av att spela elva mot elva. Det är mycket kvar men det går i rätt riktning.

När tror du att du kan vara tillbaka?
– Ingen aning. Jag vet faktiskt inte. Först måste jag kunna börja träna possession-spel och sen elva mot elva och bygga upp en matchpuls. Allt det där ska dessutom stämma utan bakslag.

Tiden efter den allvarliga skadan var långt ifrån oproblematisk. Nyholm drabbades av en allvarlig infektion som fördröjde läkeprocessen. Nu är mittbacken glad och tacksam att kunna vara tillbaka på en fotbollsplan.
– Jag kunde ha blivit tvungen att amputera benet eller dött av blodförgiftning. Jag är bara tacksam över att jag kan springa, spela fotboll och ha mitt ben kvar. Allt det här är en bonus, säger Nyholm och blickar ut över Skytteholm.

Foto: Bildbyrån