Ny matta på Friends – AIK flyttar in: ”Optimala förutsättningar”

En ny konstgräsmatta på Friends arena gör att AIK flyttar en stor del av försäsongen.
I en månad ska Gnaget träna och spela där.
– Vi får helt enkelt nästintill optimala förutsättningar, säger tränaren Rikard Norling.

Annons

Imorgon torsdag startar AIK sin försäsong med ett kvällspass på Skytteholms IP dit storpublik väntas. I slutet av månaden reser klubben till Dubai för ett två veckors långt träningsläger.
Efter hemkomsten kommer AIK träna på Freinds arena. Enligt en överenskommelse med arenabolaget och arenaoperatören ska Gnaget träna på en temporär konstgräsmatta den 12 februari till 12 mars. Även gruppspelsmatcher i cupen, samt en eventuell kvartsfinal spelas där.
– Att få möjlighet till att förbereda laget med de förutsättningar som inomhusträning på Friends arena innebär är en markant skillnad och ger oss möjligheter att träna på ett sätt som vi vant oss vid att inte kunna göra under vinterhalvåret utomhus i Stockholmsområdet. Vi får helt enkelt nästintill optimala förutsättningar i våra sportsliga förberedelser inför säsongen 2019 vilket är en utveckling som jag välkomnar, säger tränaren Rikard Norling till klubbens hemsida.

Annons

Klubbdirektören Jens T Andersson är också nöjd med lösningen.
– Träningen är normalt sett förlagd till konstgräs under vinterhalvåret så underlagsmässigt är det ingen skillnad. Den stora fördelen är att vi nu kan kontrollera klimatet, säger han.
Daniel Stålbo, kommunikationschef för arenaoperatören Stockholm Live, poängterar att försäsongsflytten inte påverkar AIK:s långsiktiga status som naturgräslag.
– Det är värt att poängtera att detta är ett enskilt test för försäsong och Svenska cupen och inget som kommer att påverka kommande allsvensk säsong på naturgräs, säger han.

Foto: Bildbyrån