Norling självkritisk till egna bytena mot Helsingborgs IF

AIK släppte in två mål relativt kvickt efter två dubbelbyten.
Då förlorade AIK mot Helsingborgs IF med 2-0.
– Det är återigen efter att jag har bytt spelare i laget så får vi inte riktigt till det på samma sätt, framför allt defensivt, efter bytena, säger Rikard Norling.

Annons

Dubbelbyte i minut 63, insläppt mål i minut 68 efter markeringsmiss. Dubbelbyte i minut 78, insläppt mål i minut 83.

Efter förlusten mot Helsingborgs IF var Rikard Norling självkritisk mot hur han hade hanterat matchcoachningen.
– Vi får inte riktigt igång ingång till sista tredjedelen och (spelet i) sista tredjedelen. Vi får försvara på det, oftast i en omställningsform.
– Vi hanterar det bra, det var något läge i första halvlek där vi tappar bort Max (Svensson), i övrigt tycker jag det var helt okej.
– Sedan släpper vi in ett mål där vi inte får till det, och det är återigen efter att jag har bytt spelare i laget så får vi inte riktigt till det på samma sätt, framför allt defensivt, efter bytena.

Han har dock inga större planer på att rucka för mycket med spelsättet, trots säsongsinledningen.
– Vår utmaning ligger i anfallsspel. Om det är så att vi måste byta försvarsspel för att få ordning på anfallsspel, så tror jag faktiskt att jag blandar ihop fel saker. Det är där vår stora problematik ligger. Vi får inte ut något av vår ambition att göra mål, oavsett hur vi vänder och vrider på det. För där har vi ändrat en hel del på slutet, i våra vägar in och var vi placerar våra spelare. Där har vi gjort en förändring, men det ser likadant ut.
– Jag tänker inte i de termerna. “Bara om vi ändrar och spelar 4-4-2 och zon så kommer allting bara att släppa”.

AIK skulle också ha haft en straff i första halvlek, när bollen tog på Martin Olssons arm, men Norling skyllde inte ifrån sig på det.
– Det är symptomatiskt.
– Vi behöver jobba hårt för allting, men jag lägger ingen negativ värdering om domaren gör rätt eller fel. Det är inte konstigt att det blir så, och för mig hamnar inte det i fokus.
– Om det vore skillnaden för oss för att få ordning på någonting, då hade jag kanske kunnat fokusera mer på det, men jag är inte där över huvud taget. Det är för mycket annat vi måste komma igång med först.

Foto: Bildbyrån

Annons