Norling om vårens AIK-form: ”En bekräftelse på att vi är bra”

I sista matchen inför sommaruppehållet vann AIK mot Hammarby med 2-0 och imponerade stort.
Men efter en kortare ledighet har Rikard Norling lagt derbymatchen bakom sig.
– Det är viktigt att vi lyfter på hakan och ser framåt, säger AIK:s tränare till Fotboll Sthlm.

Annons

AIK har börjat träna efter ett kortare uppehåll. Vissa spelare är på landslagsuppdrag och därför var det endast 16 spelare, varav tre målvakter, på lagets träning under tisdagen. Men snart är AIK fulltaligt, bekräftar tränare Rikard Norling.
– Vi har ett gäng som precis har avslutat landslagsläger både i U21 och a-landslag. De ansluter senare så vi räknar med att i en halv vecka framöver inte ha full träningstrupp, säger han.

AIK avslutade vårsäsongen mycket starkt med fem vinster och en oavgjord match. Den sista matchen inför uppehållet gav 2-0 i derbyt mot Hammarby.
– Det som det ger är väl egentligen att vi har fått en bekräftelse på att vi trots allt är ganska bra. Och att om vi fortsätter jobba hårt så kan vi göra resultat, säger Norling.
AIK-tränaren vill dock bara se framåt.
– Vi har på nåt sätt släppt det nu. Vidare nu in i framtiden kommer vi ha en träningsmatch mot Häcken snart. Det är våra förberedelser inför tre väldigt viktiga allsvenska matcher som föranleder ett cupäventyr senare. Det är viktigt att vi lyfter på hakan och ser framåt.
Hur ser du på er spelmässiga utveckling under säsongen? Framför allt offensivt.
– Det är naturligt, tror jag. Om man jobbar noga och korrekt och utvecklas så brukar det ge sig offensivt. Sen upplever jag det nästan som att det är tvärtom med defensiven. Att även om man spelar bra så är det någonting som inte kommer automatiskt. Man måste snarare se till att jobba upp så att det blir ramstarkt. Jag skulle vilja säga att det där är en svår känsla att beskriva. Men jag upplever att den skillnaden finns i det offensiva och det defensiva.

FOTO: Bildbyrån