Missar AIK:s match i helgen – Sigthorsson bänkad av Hamrén i natt

Det blev noll spelminuter för AIK:s Kolbeinn Sigthorsson när Island vann mot Kanada i natt. Nu får anfallaren istället hoppas på speltid i helgen i landskampen mot El Salvador.

AIK:s anfallare Kolbeinn Sigthorsson är iväg på landslagssamling med Island och missar därmed helgens match mot Karlstad BK. I natt spelade hans landslag mot Kanada och vann med 1-0.

Inför matchen kunde inte Erik Hamrén lova att alla 23 uttagna spelare skulle spela, något som även blev verklighet för AIK-spelaren. Sigthorsson satt förpassad till bänken under hela matchen och fick från sidan se ytterbacken Hólmar Örn Eyjólfsson göra matchens enda mål via en hörna.

– Vi förväntade oss att Kanada är ett bra landslag och de hade många spelare från sitt ordinarie A-lag. Men jag är väldigt nöjd där vi försvarade oss väl och skapade många chanser framåt för att egentligen göra fler mål än vi gjorde, säger Erik Hamrén till det isländska fotbollförbundet.

Nu väntar istället match på söndag mot El Salvador för Island och en chans på speltid för Sightorsson.

– Vi kommer att testa en del nya spelare i den matchen, det är helt säkert, säger Hamrén.

En som spelade för Island mot Kanada var den Hammarby-aktuelle Vidar Örn Kjartansson som spelade 60 minuter. Anfallaren fick en kvalificerad målchans men som räddades av den kanadensiska målvakten.