Milosevic på supportrarnas sida efter nya protesten: ”Ett hån mot fotbollen”

Inför matchen mot Häcken protesterade ståplatsläktaren Norra stå genom att skicka ut en ensam bengalbrännare. 
Mittbacken Alexander Milosevic står på supportrarnas sida.
– Jag förstår inte vad polisen är ute efter, säger han efteråt.

Annons

AIK fortsätter att få neddragen hemmakapacitet av polisen, till följd av ordningsstörningar och villkorstrappan. Inför matchen mot Häcken var det tillåtna maxantalet på Norra stå nere på 800 personer, något supportrarna tydligt markerade emot.

När spelarna klev in på Friends Arena var ståplatsläktaren tömt, med undantag för en ensam bengalbrännare tillsammans med en stor banderoll med texten “Allt som krävs är en”.

Alexander Milosevic berättar att han snabbt noterade fansens protest.
– Det är klart att jag gjorde, sedan sprang alla ner tillsammans. Jag trodde först att de hade varit lite för länge på Dick Turpin eller något.

Hur ser du på supportrarnas aktion? 
– Det blir en kollektiv bestraffning av polisen. Jag ska vara ärlig och säga att jag spelade fotboll under pandemin utan publik, det var det tråkigaste jag någonsin har gjort. Det var svårt att motivera sig då det inte kändes som en riktig match.

Mittbacken är likväl supportrarna kritisk till polisens användning av villkorstrappan.
– Att Sverige har fotboll och publiken som är känd i Europa på grund av hur supportrarna är. Att polisen vill komma och förstöra det. Jag vet inte vad man är ute efter riktigt, det är ett hån mot fotbollen.

LÄS MER: ”Nordfeldt stod för en avgörande insats” – betyg efter AIK-segern