Milosevic: ”Det kommer gynna oss att spela på Nationalarenan”

I de senaste matcherna har AIK blivit för raka i spelet, menar Alexander Milosevic.

Inför Värnamo och returmötet mot Vorskla Poltava vill mittbacken se att AIK vågar vila mer med boll.

Annons
Gameinsight desktop image

I Sportbladets sändning gick Alexander Milosevic hårt åt AIK:s spel i kvalmatchen mot Vorskla Poltava. Motståndarna var “bättre på alla sätt och vis” och AIK:s insats var “katastrof”.

I mixad zon svallade inte känslorna lika mycket.
– Nu när man tänkt lite på det, det är som första halvlek. Vi gör två mål men släpper in tre, där det sista var ett drömmål, säger Alexander Milosevic.

– Det är ju jag direkt efter match, också. Man är impulsiv och går på känslor. Jag tycker att det är lite bättre i andra halvlek, det där är mer känslan när man inte tänkt igenom.

På de senaste fem matcherna har AIK bara tagit en vinst. Nu vill Alexander Milosevic se att laget skaffar sig en bredare taktisk repertoar.
– Kollar man på vilket lag vi har och vilka duktiga spelare vi har så finns det längre perioder där vi kan vara bättre. I många matcher har vi gjort det jävligt bra och stängt ner lag, men vi måste bli bättre på att kunna hantera tempot, och inte bara vilja attackera och kriga. I vissa matcher måste vi lita mer på bollinnehavet, vi känns lite för raka ibland när vi vunnit bollen. Det blir kontringar fram och tillbaka, till slut har man sprungit 15 kilometer.

På onsdag nästa vecka har AIK chansen att vända på returmötet. Dessförinnan möter man IFK Värnamo på Finnvedsvallen.
– Det är match igen på söndag, det är skönt. Man ska inte gräva ner sig för mycket. Vi åker till Nationalarenan och spelar där, det kommer gynna oss.