Mikael Stahre vill tillbaka till AIK: ”Ligger mig varmt om hjärtat”

Mikael Stahre har inte snackat jobb med AIK sedan han lämnade klubben 2010.
Men han vill gärna återvända till klubben där karriären tog fart.
Det berättar den förre guldtränaren i vår intervjupodd Bergman 90 minuter.

Annons

Micke Stahre är veckans gäst i avsnitt #14 av Bergman 90 minuter. Den 43-årige tränaren står utan jobb sedan i september då han fick sparken från San Jose Earthquakes. Vad som blir hans nästa uppdrag återstår att se. Stahre säger att han är öppen för både Sverige och utlandet men att han kommer vara “extremt selektiv”.
En sak vet han i alla fall: att han någon gång vill träna AIK igen.
– Jag skulle bli besviken om jag inte har varit verksam i AIK igen innan jag slutar. Sedan vad det innebär får man se, om det är tränare för pojklag, sportchef, tränare, assisterande eller scout. Men jag skulle i alla fall bli besviken om jag inte övertygat nog för att de skulle vilja ha mig.
Mårthen Bergman: Vad kände du när AIK vann guld?

– Glädje för dem som jag känner. För Björn, för Jildefalk som jag har förstått har gjort ett jättebra jobb. För Rikard som äntligen fick vinna en titel med AIK. För ungdomsvarsamheten som har lotsat från Alexander Isak. AIK ligger mig varmt om hjärtat och är klubben där jag har mitt ursprung, men jag var inte ansiktsmålad.

Annons

Så pass varmt om hjärtat att du knöt näven när Robin Jansson gjorde mål mot Kalmar?

– Nej. Där är jag så pass… eller det kanske jag gjorde, men när det gäller fotboll och Allsvenskan så har det varit min arbetsplats under x antal år och jag ser det jäkligt professionellt.
Mikael Stahre säger att han har dålig koll på han uppfattas av AIK-supportrarna sedan hans tid i IFK Göteborg.
– Jag lägger örat mot rälsen extremt lite. Men fotbollssupportrar är i allmänhet ganska kritiska till personer som går till konkurrerande verksamhet. Det gäller i synnerhet AIK:are som är ett rätt långsint släkte. Det ger en stolt men på gränsen till arrogant klubb. Det finns säkert de som tycker att det var okej, de som inte har någon uppfattning och säkert en massa som har en negativ uppfattning.

Foto: Bildbyrån

Här läser du mer och lyssnar på avsnittet med Mikael Stahre!