Michels hårda kritik: “Man struntar i att ta man-man-markering”

Enligt Felix Michel fanns det spelare i AIK som inte gav sitt yttersta för lagets taktik under Rikard Norlings ledning.
– När åsikterna är så starka att man ger upp på planen, att man struntar i att ta sin man-man-markering för att man tycker på ett annorlunda sätt. Det var så emellanåt, säger han till LT (Länstidningen Södertälje).

Annons

I går fick Rikard Norling gå. Felix Michel var en av spelarna som fortfarande hade förtroende för den tidigare AIK-tränaren, men han berättar i en intervju med LT att det inte var samma sak för alla spelare.
– Det är en kris för både spelare och fans. Mest för oss spelare. Men när vissa spelare tappar förtroendet, det är aldrig bra.

LT: Vissa spelare tappade alltså förtroendet för Rikard Norling?

– Det är skillnad på att tappa förtroendet helt och ha starka åsikter. Men när åsikterna är så starka att man ger upp på planen, att man struntar i att ta sin man-man-markering för att man tycker på ett annorlunda sätt. Det var så emellanåt, men där går gränsen för mig.
– Jag hade fortfarande förtroende för Rikard (Norling). Fine att man byter spelsystem, men det var vissa smågrejer som skulle kunnat ändrats i hur vi spelar.

Michel lägger även till att det stora problemet var hur många chanser och mål AIK släppte till, och att en möjlig förändring i spelet hade kunnat vara att ha en spelare till i defensiven.

Han förstår dock beslutet att sparka Norling.
– Jag tycker att man måste ha tålamod på ett sätt, men tycker ändå att det (tränarbytet) var lägligt på något sätt. Det är fel att skicka någon efter två eller tre matcher men fortsätter det inte att hända någonting då måste man agera,