Mets: ”Kan inte prata om att vi lär oss – måste börja ta ansvar”

Karol Mets har tröttnat på pratet om att AIK håller på att lära sig.
– Jag hoppas det är sista gången vi pratar om det. Vi måste börja ta vårt ansvar, säger han till Fotboll Sthlm. 

Annons

AIK stod för en blek insats hemma mot Falkenberg där man bara fick med sig en poäng. Mittbacken Karol Mets var irriterad efteråt.
– Vi är alla besvikna. Spelar man i AIK tappar man inte poäng mot Falkenberg, så enkelt är det, säger han och utvecklar:

– Det var en skitmatch från oss om jag ska vara ärlig. I den första halvleken gör vi för många enkla misstag, det gäller alla spelare och vi behöver fundera över det. I den andra halvleken har vi mer kontroll och ger inte iväg bollen lika lätt, men samtidigt skapar vi inte så många chanser.

I den första halvleken hade framförallt AIK:s backlinje stora problem med sitt passningsspel där både Daniel Granli och Robin Tihi kastade bort en del enkla sidledspassningar.
– Det hjälper Falkenberg att hålla sig kvar i matcher. Det var det vi pratade om i halvtid, att vi inte får ge ifrån oss bollen när vi inte är under press. Det skapade ett momentum då vi hade mer boll, men vi kunde inte bryta ner Falkenberg ändå.

Kunde ni gjort något annorlunda där ute?
– Min känsla är att alla vill vara involverade när vi har bollen, men några spelare behöver hålla sig borta och skapa ytor till andra. Även när vi slår inlägg så har vi bara en spelare i boxen, så oddsen att vi gör mål är rätt höga.

Inför säsongen har Rikard Norling pratat om att det nya spelsättet kommer att kräva ett tålamod och att det behövs tid för spelarna att lära sig. Mets menar dock att det är dags för laget att börja prestera.
– Det är definitivt en inlärningskurva där vi lär oss av våra misstag och när det inte går vår väg. Men vi kan inte säga efter varje match att vi lär oss, snart måste vi ta vårt ansvar också. Jag hoppas att det här är sista gången vi pratar om att vi lär oss.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Flera underkända i ett svagt AIK – spelarbetygen efter poängtappet

LÄS MER. Daniel Sjöberg: Det här torde sannerligen oroa Rikard Norling

Annons