Mets: “En klubb som AIK kan inte ha andra mål än SM-guld”

Karol Mets är besviken på AIK:s fjärdeplats från förra säsongen. Nu har mittbacken inställd på att vinna titlar med klubben.
– En klubb som AIK kan inte ha ett mindre mål än att vinna ligan, säger han till Fotbolldirekt

Annons

Förra året slutade AIK på en fjärdeplats i Allsvenskan. Klubben har de senaste åren kontinuerligt aspirerat på topp tre-platser och säsongen blev därmed en besvikelse.

I år har laget infört ett nytt spelsätt och har under pandemin laddat om för en allsvensk säsong där man ska ta revansch för ifjol.
– Vi är ett starkare lag än förra året. Alla unga killar tar kliv också eftersom de alltid ger 100 procent. Många unga spelare i AIK är på rätt väg, säger mittbacken Karol Mets till Fotbolldirekt.

Estländaren menar att det bara finns ett mål för en klubb som AIK och det är SM-guld.
– En klubb som AIK kan inte ha ett mindre mål än att vinna ligan. Förra året var väldigt tajt och det var små saker som skiljde för att vi skulle sluta bland de tre bästa. Nu när spelschemat blir så pass intensivt så gäller det att vi är väldigt cyniska och tar poängen som behövs. Vi vill vinna cupen och genom det ta oss till Europa. Det är det perfekta scenariot, säger han.

Karol Mets bekräftade i vintras för Fotboll Sthlm att det förra sommaren fanns ett intresse för honom från turkiska Besiktas. Hans målsättning är fortfarande att ta sig vidare ut i Europa, men poängterar att hans fokus för tillfället ligger på AIK.
– Först måste jag prestera här och spela bra. Om någon sedan knackar på dörren från en större liga så kommer jag självklart att lyssna. Jag vill ta ett steg till och visa upp mig på en ännu högre nivå.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Mets om Besiktas-intresset: ”Hörde av sig till min agent”

Annons